Οδοιπορικό του Dnews σε Πεντέλη και Ντράφι: Κάτοικοι με λάστιχα και κουβάδες προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια τους (βίντεο - εικόνες)

Οδοιπορικό του Dnews σε Πεντέλη και Ντράφι: Κάτοικοι με λάστιχα και κουβάδες προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια τους (βίντεο - εικόνες)

Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες στην φωτιά της Πεντέλης, που καίει ανεξέλεγκτα από το απόγευμα της Τρίτης.

Η μεγάλη φωτιά της Πεντέλης συνεχίζει το καταστροφικό πέρασμά της έχοντας φτάσει πλέον στην Παλλήνη και στον Γέρακα, με την Πυροσβεστική και την Αστυνομία να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, μαζί με δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και του στρατού, κατέβαλαν κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια ώστε να περιορίσουν τα μέτωπα της φωτιάς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η κατάσταση είναι δύσκολη καθώς οι εστίες είναι πολλές και σε όλη την περίμετρο της πυρκαγιάς, ενώ οι άνεμοι παραμένουν αρκετά ισχυροί. Η μάχη των δυνάμεων με τις φλόγες ήταν ολονύχτια, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσπωπο της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, μέχρι αυτή την ώρα έχουν γίνει 600 απομακρύνσεις κατοίκων, ενώ έχουν σταλεί πέντε μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις από την Πεντέλη και γύρω από το 414 στρατιωτικού νοσοκομείου, τις ανατολικές περιοχές του Γέρακα, Βούλα Πικερμίου και Πανόραμα Παλλήνης, Παλλήνη και Νέα Παλλήνη καθώς και για αποφυγή μετακίνησης στη Λεωφόρο Μαραθώνος, από τον κόμβο της Αττικής Οδού έως το Πικέρμι, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή.

{https://youtu.be/yFNNATXAlk8}

Ειδικότερα, λίγο μετά τις 6:10 το πρωί της Τετάρτης εστάλη μήυνμα από το 112 για αποφυγή μετακίνησης στη λεωφόρο Μαραθώνος.

Το μήνυμα καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τη μετακίνηση στη λεωφόρο Μαραθώνος από το ύψος του κόμβου της Αττικής Οδού μέχρι το Πικέρμι

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα 112 προς όλους όσοι βρίσκονται στην Παλλήνη και στη Νέα Παλλήνη να εκκενώσουν άμεσα προς Πικέρμι - Ραφήνα.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην Παλλήνη και στη Νέα Παλλήνη, εκκενώστε τώρα προς Πικέρμι - Ραφήνα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών»

Στις 4.30 τα ξημερώματα, το «112» έστειλε μήνυμα προς όλους όσοι βρίσκονται στη Βούλα Πικερμίου και στο Πανόραμα Παλλήνης να εκκενώσουν άμεσα προς Πικέρμι.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, τρεις πυροσβέστες με αναπνευστικά προβλήματα και τραυματισμούς διακομίσθηκαν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, ενώ σε νοσοκομεία της Αττικής έχουν μεταφερθεί και πέντε πολίτες.

Ένας πολίτης μεταφέρθηκε στο Γεννηματάς με ελαφρύ έγκαυμα, τρεις στον Ερυθρό Σταυρό και ένας Σωτηρία με αναπνευστικά προβλήματα.

PALLINI1

Οι απομακρύνσεις

Κέντρα Κοινωνικής Φροντίδας εκκενώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, μετά το ξέσπασμα της φωτιάς στην Πεντέλη, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΚΑΒ.

Εκκένωση από Κατοικίες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αρήτη» (Πεντέλης και Τυρνάβου, Γέρακας), φιλοξενούσε 46 άτομα. Μεταφορά 6 ατόμων με φορείο + 3 άτομα με καρέκλα. Τα 3 άτομα μεταφέρθηκαν στον οίκο ευγηρίας Θάλπη (Άγιος Στέφανος) και 6 άτομα διακομίσθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό.

Εκκένωση από Κέντρο Ειδικών Ατόμων η «Χαρά» (Πωγωνίου 2, Παλλήνη Αττικής), φιλοξενούσε 57 άτομα. Διακομιδή ενός (1) ατόμου προς το Ιπποκράτειο.

Εκκένωση από Μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Εφέστια» (Εθ. Αντιστάσεως 80, Γέρακας), φιλοξενούσε 44 άτομα. Μεταφορά 10 ατόμων > 2 σε Ερυθρό Σταυρό + 2 σε Ιπποκράτειο και σε εξέλιξη τα υπόλοιπα 6 5 Ερυθρό Σταυρό, 4 Θάλπη.

PALLINI3

Φωτιά τώρα: Ανοιχτή η Αττική Οδός και προς Ελευσίνα και προς Αεροδρόμιο - Ποιο δρόμοι είναι κλειστοί

Αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία στην Αττική Οδό η οποία είχε διακοπεί για αρκετή ώρα λόγω της μεγάλης φωτιάς στην Παλλήνη, το Γέρακα, την Ανθούσα και την Πεντέλη.

Όπως ανακοίνωσε Αττική Οδός λίγο πριν τις 7:40 άνοιξε και το ρεύμα προς Ελευσίνα ενώ λίγο μετά τις 7 το πρωί είχε αποκατασταθεί η κυκλοφορία και στο ρεύμα προς αεροδρόμιο.

Αντίθετα παραμένουν κλειστές οι έξοδοι Μαραθώνος και Ανθούσας στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο καθώς και η έξοδος Μαραθώνος προς Ελευσίνα λόγω της μεγάλης φωτιάς που είναι σε εξέλιξη στην ανατολική Αττική.

Αποκατάσταση κυκλοφορίας στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο και προς Ελευσίνα.
Παραμένουν κλειστές οι έξοδοι Μαραθώνος και Ανθούσας στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο καθώς και η έξοδος Μαραθώνος προς Ελευσίνα.

Υπενθυμίζεται ότι κλειστή είναι η Μαραθώνος στο ρεύμα προς Νέα Μάκρη από το ύψος του Σταυρού της Αγίας Παρασκευής και στη λεωφόρο Σπάτων και στις οδούς Ευρυτανίας και Κύπρου στο ρεύμα προς Αθήνα.

{https://twitter.com/aodostraffic/status/1549612695170813953?s=20&t=N-dv3zHElPMatyHcmnpENg}

Ακούγονται εκρήξεις στον Λόφο Έντισον στην Παλλήνη – Καθησυχάζει η Εταιρεία Φυσικού Αερίου

σήμανε συναγερμός στο Λόφο Έντισον στην Παλλήνη, καθώς ακούστηκαν εκρήξεις και υπήρξαν πληροφορίες ότι υπάρχει διαρροή φυσικού αερίου. Η καθυστέρηση να φτάσουν οχήματα της Πυροσβεστικής ενέτεινε τους φόβους.

Ωστόσο, άμεση ήταν η αντίδραση των Αρχών που διέψευσαν τις πληροφορίες για διαρροή φυσικού αερίου.

«Δεν υπάρχει διαρροή φυσικού αερίου. Έχει κινητοποιηθεί η ΕΔΑ Αττικης και υπάρχουν συστήματα απενεργοποίησης της παροχής όταν προκύπτει κίνδυνος πυρκαγιάς. Οι αναφερόμενες εκρήξεις αφορούν σε γραμμές υψηλής τάσης του ΑΔΜΗΕ» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.

Ο ΓΓ Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκανε έκκληση στους κατοίκους να ακουν τις οδηγίες της Πυροσβεστικής και να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Στη συνέχεια υπήρξε νέα ανακοίνωση αναφορικά με το φυσικό αέριο στο λόφο Έντισον, υπήρξε ελεγχόμενη φωτιά σε παροχή στο Block Α 12. Τα συνεργεία της ΕΔΑ Αττικής είναι στο σημείο και σε συντονισμό με το Πυροσβεστικό Σώμα έγινε ελεγχόμενη αποκοπή του δικτύου.

Αυτή την ώρα έχει γίνει πλήρης αποκοπή του αερίου. Τα συνεργεία της ΕΔΑ Αττικής, βρίσκονται προληπτικά στις περιοχές ενδιαφέροντος (Παλλήνη, Πεντέλη, Γέρακα κλπ) ώστε να είναι εύκολη και γρήγορη πρόσβαση. Είναι με πλήρη διακριτικά ώστε να είναι εμφανής η παρουσία τους στις περιοχές, ενώ το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΔΑ Αττικής είναι σε πλήρη ετοιμότητα.

PALLINI2

Προβλήματα ηλεκτροδότησης

Αυτή την ώρα από πλευράς ΔΕΔΔΗΕ, τα προβλήματα ηλεκτροδότησης είναι στο σημείο που είναι σε εξέλιξη η φωτιά.Τα συνεργεία είναι σε αναμονή κ μόλις επιτραπεί θα κάνουν επιθεώρηση.Βασικά πρόκειται για μια γραμμή Μέσης Τάσης που αφορά τμήμα Παλλήνης/Πεντέλης

Οδοιπορικό του Dnews

Το Dnews σε συνεχείς μεταδόσεις από το σημείο ενημερώνει λεπτό προς λεπτό live για την κατάσταση τις περιοχές.

«Ένα πυροσβεστικό», φωνάζουν κάτοικοι οι οποίοι καταγγέλλουν ότι στην οδό Δωδώνης δεν έχει εμφανιστεί ούτε ένα πυροσβεστικό. «Μας έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού, μόνοι μας ότι κάνουμε, μόνο για να μας διώξουν ήρθαν», αναφέρει ένας άλλος.

Όπως φαίνεται και στα βίντεο του Dnews, οι κάτοικοι με λάστιχα και κουβάδες προσπαθούν να σώσουν ότι έχει απομείνει, ζητώντας παράλληλα από τους αστυνομικούς που περνούν από το σημείο να σταλεί βοήθεια.

«Ένα πυροσβεστικό», φωνάζουν κάτοικοι οι οποίοι καταγγέλλουν ότι ότι οδό Δωδώνης δεν έχει εμφανιστεί ούτε ένα πυροσβεστικό. «Μας έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού, μόνοι μας ότι κάνουμε, μόνο για να μας διώξουν ήρθαν», αναφέρει ένας άλλος.

Όπως φαίνεται και στα βίντεο του Dnews, οι κάτοικοι με λάστιχα και κουβάδες προσπαθούν να σώσουν ότι έχει απομείνει, ζητώντας παράλληλα από τους αστυνομικούς που περνούν από το σημείο να σταλεί βοήθεια.

{https://youtu.be/cqJmkfkZ6PM}

{https://youtu.be/I2nhRZKjY_s}

{https://youtu.be/cFdJttQCRIw}

fotia_kwntrikod.jpg

LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ

Ίδια εικόνα και πό την Οδό Χειμάρρας στην Παλλήνη με τους πυροσβέστες να δίνουν τιτάνια προσπάθεια

xeimarras1teliko.jpg

#ΦΩΤΙΑ #ΠΕΝΤΕΛΗ #ΠΑΛΛΗΝΗ #ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/TrIywAi
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη