-->

$ok={Accept !} $days={7}

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6974115759

Αμερικανοί αξιωματούχοι: «Το ΝΑΤΟ να είναι έτοιμο να διώξει την Τουρκία» - Η επιστολή στους Financial Times

Αμερικανοί αξιωματούχοι: «Το ΝΑΤΟ να είναι έτοιμο να διώξει την Τουρκία» - Η επιστολή στους Financial Times

«Τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ πρέπει να είναι προετοιμασμένα ακόμα και να αποπέμψουν προσωρινά την Τουρκία από τη συμμαχία», αναφέρεται σε επιστολή αξιωματούχων στους Financial Times.

Η επιστολή υπογράφεται από τον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Μαρκ Γουάλας και τη Μαντελίν Τζόανσον. Πρόκειται για δύο ανώτατους αξιωματούχους στο Πρόγραμμα για την Δημοκρατία στην Τουρκία, οι οποίοι αναφέρονται μεταξύ άλλων στο «παζάρι» της Τουρκίας για την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Οι δύο αξιωματούχοι, τάσσονται κατά των ανατολίτικων παζαριών με την Τουρκία και προειδοποιούν πως κάθε παραχώρηση του ΝΑΤΟ θα αποτελεί νίκη για τον Ερντογάν.

«Αυτές οι νίκες θα τον βοηθήσουν να ενισχυθεί στο εσωτερικό της Τουρκίας» σημειώνουν και απαντούν στον αρθρογράφο των Financial Times, Γκίντεον Ράχμαν, ο οποίος πρότεινε να δοθούν οικονομικά ανταλλάγματα στον Ερντογάν για να δώσει το «πράσινο φως» για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδία στο ΝΑΤΟ, και εξηγούν γιατί η στρατηγική του Τούρκου προέδρου είναι προβληματική.

Η επιστολή που δημοσιεύθηκε στους Financial Times:

«Ο Γκίντεον Ράχμαν προτείνει στα μέλη του ΝΑΤΟ να είναι έτοιμα να παζαρέψουν στο «Μεγάλο Παζάρι» της Κωνσταντινούπολης, αν θέλουν ο αυταρχικός πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να συμμορφωθεί με την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Παράλληλα, ο Ράχμαν προτείνει τα μέλη του ΝΑΤΟ θα πρέπει να προσφέρουν οικονομική βοήθεια με αντάλλαγμα τη συνεργασία για το σκανδιναβικό ζήτημα. Το πρόβλημα με αυτή τη στρατηγική, είναι ότι επιβραβεύει την κακή συμπεριφορά του Ερντογάν.

Θα τον ενθαρρύνει να πιέσει για περισσότερες παραχωρήσεις την επόμενη φορά που θα απαιτηθεί ομοφωνία για να αντιμετωπιστεί μια κρίση. Έτσι, κάθε παραχώρηση που θα αποσπαστεί από τη συμμαχία θα αποτελεί διπλωματική νίκη του Ερντογάν και θα τον βοηθήσει να ενισχυθεί στο εσωτερικό της χώρας και να επανεκλεγεί του χρόνου.

Το παζάρι λειτουργεί μόνο εάν προτίθεσαι και να φύγεις. Όσο ο Ερντογάν γνωρίζει ότι τα μέλη του ΝΑΤΟ είναι απρόθυμα να κάνουν το βήμα και να απομακρύνουν την Τουρκία, ακόμα και προσωρινά, θα συνεχίσει να έχει το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις.

Τα μέλη του ΝΑΤΟ γνωρίζουν ότι ενώ η Τουρκία ανήκει στο ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν δεν ανήκει. Πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να κάνουν το βήμα προς αυτό τον στόχο.

Εάν οι κανόνες του ΝΑΤΟ τροποποιηθούν για να επιτρέψουν την «προσωρινή αναστολή της συμμετοχής» κρατών μελών μέχρι οι ηγέτες τους να ευθυγραμμιστούν ξανά με τις αρχές και τα συμφέροντα της συμμαχίας, τότε ο Ερντογάν θα αντιληφθεί την προοπτική των πραγματικών οικονομικών και στρατηγικών συνεπειών των ενεργειών του.

Όπως επισημαίνει ο Ραχμάν, το μποϊκοτάζ της Σαουδικής Αραβίας σε τουρκικά αγαθά και όχι μια προσφορά οικονομικής βοήθειας, ήταν που οδήγησε τον Ερντογάν να επιδιώκει ανανέωση των σχέσεων με τη Σαουδική Αραβία.

Εάν θέλετε να φύγετε από το Μεγάλο Παζάρι με μια δίκαιη τιμή, πρέπει πρώτα να γνωρίζετε που βρίσκονται οι έξοδοι.

Μάρκ Γουάλας,
Πρώην Πρέσβης των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη
Γενικός Διευθυντής του Turkish Democracy Project , Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Μαντλίν Τζόελσον,
Madeleine Joelson
Εκτελεστική Διευθύντρια του Turkish Democracy Project , Νέα Υόρκη, ΗΠΑ»

#ΗΠΑ #NATO #ΡΕΤΖΕΠ_ΤΑΓΙΠ_ΕΡΝΤΟΓΑΝ #ΤΟΥΡΚΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/wsVgW2O
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->