-->

Κομισιόν για Gazprom: Κάνουμε σχέδια για το χειρότερο πιθανό σενάριο με το φυσικό αέριο

Κομισιόν για Gazprom: Κάνουμε σχέδια για το χειρότερο πιθανό σενάριο με το φυσικό αέριο

Έτοιμη για κάθε πιθανή εξέλιξη με τον Nord Stream 1 δηλώνει η Κομισιόν, την ώρα που την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η επαναλειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου μετά τη «συντήρηση».

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει σχέδια για όλα τα σενάρια σχετικά με τις ροές φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream 1, συμπεριλαμβανομένης και της πιθανότητας η ροή να μην ξεκινήσει την Πέμπτη όταν και αναμενόταν να ολοκληρωθεί η συντήρηση του αγωγού.

«Είναι αδύνατον να προβλέψουμε πώς θα ενεργήσει η Gazprom», ανέφερε ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ερίκ Μαμέρ, σημειώνοντας ότι «ήδη έχουμε 12 χώρες, σε ορισμένες περιπτώσεις εταιρείες μέσα στις χώρες, οι οποίες από τη μία ημέρα στην άλλη έχουν πλήρεις ή μερικές διακοπές στη ροή φυσικού αερίου από τη Gazprom.

Aυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι όταν προετοιμάζουμε τα σχέδια έκτακτης ανάγκης για τον χειμώνα, τα σχέδια προετοιμασίας για τον χειμώνα βασιζόμαστε στο χειρότερο δυνατό σενάριο» το οποίο είναι ότι θα υπάρχει πλήρης διακοπή από την Gazprom.

«Ποιος ξέρει εάν θα συμβεί ή όχι» προσέθεσε ο Ερίκ Μαμέρ. Από την πλευρά του, ο Εκπρόσωπος για την Ενέργεια, Τιμ ΜακΦι ανέφερε ότι «εργαζόμαστε για κάθε πιθανό σενάριο και ένα από τα σενάρια είναι ότι οι ροές δε θα ξαναξεκινήσουν».

#ΚΟΜΙΣΙΟΝ #GAZPROM #ΔΙΑΚΟΠΗ #ΦΥΣΙΚΟ_ΑΕΡΙΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/okhC03A
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->