Φυσικό αέριο: Ξανά σε λειτουργία ο Nord Stream 1, η Ρωσία «άνοιξε» την κάνουλα αλλά... με μειωμένη ροή

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σήμερα, Πέμπτη 21 Ιουλίου, αναμένεται ότι θα ολοκληρωθούν οι εργασίες για την ετήσια συντήρηση του αγωγού Nord Stream 1 και όπως φαίνεται ξεκίνησε η ροή του φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Πιο αναλυτικά, καταγράφηκαν στις 29.284.591 κιλοβατώρες (kwh) ανά ώρα σήμερα το πρωί (07:00-08:00 ώρα Ελλάδας), έναντι μηδενικής ροής κατά τις προηγούμενες ώρες, όπως δείχνουν τα στοιχεία από την ηλεκτρονική σελίδα της εταιρίας που διαχειρίζεται τον αγωγό τα οποία επικαλείται το Reuters και αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Ευρώπη παρακολουθεί την κατάσταση με τη ροή ρωσικού φυσικού αερίου στον αγωγό Nord Stream 1, καθώς σήμερα αναμένεται ότι θα ολοκληρωθούν οι εργασίες για την ετήσια συντήρηση του αγωγού, με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο εφαρμογής περαιτέρω ενεργειακών περικοπών.

H ροή φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1 στα σημεία διασύνδεσης παροχών OPAL και NEL στη Γερμανία, καταγράφηκε σε μηδενικά επίπεδα (μηδέν κιλοβατώρες / ανά ώρα) για την 21η Ιουλίου (06:00-07:00 ώρα Ελλάδας) σύμφωνα με τα στοιχεία του διαχειριστή του αγωγού.

Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας δικτύων της Γερμανίας, Κλάους Μίλερ ο αγωγός μεταφέρει αέριο στο 30% της χωρητικότητάς του.

{https://twitter.com/Klaus_Mueller/status/1549970597022765057}

Σύμφωνα με τον ίδιο η ποσότητα αυτή του φυσικού αερίου είναι διασφαλισμένη για το επόμενο δίωρο, «μια πρακτική που δεν είναι συνηθισμένη», δηλαδή να αλλάζει η ποσότητα παράδοσης κατά τη διάρκεια της ημέρας.

#ΦΥΣΙΚΟ_ΑΕΡΙΟ #NORD_STREAM #ΡΩΣΙΑ #ΓΕΡΜΑΝΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Dn2M7PW
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη