Power Pass: Σε δύο δόσεις η πληρωμή, ποιοι θα πάρουν πρώτοι το επίδομα ρεύματος

Power Pass: Σε δύο δόσεις η πληρωμή, ποιοι θα πάρουν πρώτοι το επίδομα ρεύματος

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος την πληρωμή του Power Pass, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία επιστροφής μέρος των χρημάτων που οι καταναλωτές πλήρωσαν το προηγούμενο διάστημα στους «παραφουσκωμένους» λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο προγραμματισμός του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι η πληρωμή για το Power Pass -επίδομα ρεύματος θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή ή εάν υπάρξουν προβλήματα στην τελική ευθεία για την εκκαθάριση η καταβολή των χρημάτων θα γίνει τη Δευτέρα.

Ωστόσο, ορισμένοι καταναλωτές θα δουν αργότερα τα χρήματα στους λογαριασμούς τους καθώς οι έλεγχοι θα συνεχιστούν για μερικές ημέρες ακόμα.

Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν για την εξέλιξη της αίτησής τους στο email που έχουν δηλώσει. Ωστόσο, υπάρχει και η δυνατότητα ελέγχου της αίτησης μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας vouchers.gov.gr, με τους προσωπικούς κωδικούς Taxisnet, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να δουν σε ποιο στάδιο βρίσκεται.

Οι έλεγχοι από τις περίπου 2,8 εκατομμύρια εμπρόθεσμες αιτήσεις που υπεβλήθησαν, άφησαν σε πρώτη φάση απ΄ έξω περίπου 800.000 καταναλωτές.

Αιτίες ήταν είτε ότι ξεπερνούσαν το εισοδηματικό όριο των 45.000 ευρώ, είτε κατά τις διασταυρώσεις εντοπίστηκαν λάθη ή παραλείψεις τα οποία απέκλεισαν τους συγκεκριμένους καταναλωτές από την διαδικασία ή για το ίδιο ρολόι είχαν υποβληθεί περισσότερες από μια αιτήσεις ή για τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν οι επιβαρύνσεις είχαν καλυφθεί από την κρατική επιδότηση και τις επιδοτήσεις από των εκπτώσεων από τους παρόχους.

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου της διαδικασίας ελέγχων περίπου 2 εκατομμύρια μοναδικά ΑΦΜ θα δουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό κατατεθειμένα από 18 έως και 600 ευρώ, ανάλογα με την κατανάλωση που είχε καταγραφεί στους λογαριασμούς ρεύματος οι οποίοι είχαν εκδοθεί μεταξύ 1 Δεκεμβρίου 2021 και 31 Μαΐου 2022.

Οι δικαιούχοι της αποζημίωσης του επιδόματος ρεύματος, το οποίο είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο, μπορούν να αξιοποιήσουν τα χρήματα όπως επιθυμούν χωρίς καμία δέσμευση.

Αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα για οποιαδήποτε δαπάνη επιθυμούν οι ίδιοι. Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος είναι στην αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα να έχουν δηλώσει τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού ((ΙΒΑΝ).

Όσοι επιχείρησαν να παραπλανήσουν το σύστημα, κινδυνεύουν να εντοπιστούν στον επόμενο γύρο διασταυρώσεων που θα «τρέξουν» τις επόμενες ημέρες από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες. Όσοι εντοπιστούν θα κληθούν όχι μόνο να επιστρέψουν το ποσό το οποίο πιστώθηκε στους λογαριασμούς τους, αλλά το ποσό που θα απαιτηθεί θα είναι διπλάσιο σε ύψος από εκείνο της επιστροφής που τους πιστώθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι η επιστροφή χρημάτων καλύπτει το 60% της ρήτρας αναπροσαρμογής που επιβλήθηκε στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος για λογαριασμούς οι οποίοι έχουν εκδοθεί από 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Μαΐου 2022 μετά την αφαίρεση της κρατικής επιδότηση και των εκπτώσεων από τους παρόχους.

Η επιστροφή αφορά αποκλειστικά την κύρια κατοικία και τη φοιτητική στέγη, με την ελάχιστη επιστροφή να διαμορφώνεται στα 18 ευρώ και τη μέγιστη να μην υπερβαίνει τα 600 ευρώ.

Οι καταναλωτές, έως την καταβολή των χρημάτων μπορούν να παρακολουθήσουν την πορεία της αίτησής τους μέσα από την πλατφόρμα του Power Pass. Με τους κωδικούς του Taxisnet εισέρχονται στην αίτησή τους η οποία έχει σήμανση ανάλογα με την εξέλιξή της.

#POWER_PASS #ΕΠΙΔΟΜΑ_ΡΕΥΜΑΤΟΣ #ΠΛΗΡΩΜΗ #ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ_ΡΕΥΜΑΤΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/3KMDduN
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη