Παραλία Πισίνα: Σπάνιες, ερημικές εικόνες της πολύβουης παραλίας που αποτελεί τουριστικό trend (βίντεο)

Παραλία Πισίνα: Σπάνιες, ερημικές εικόνες της πολύβουης παραλίας που αποτελεί τουριστικό trend (βίντεο)

Πετάμε πάνω από μια γνωστή παραλία, με γνωστή όψη. Βαρκάκια, πλωτές καντίνες, φουσκωτά, πολυκοσμία.

Αυτός είναι ο κανόνας για αυτή την πανέμορφη παραλία το καλοκαίρι. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που είναι μόνη της, ερημική και τότε καταλαβαίνει κανείς την ομορφία της σε όλο της το μεγαλείο.
Τέτοιες, σπάνιες, ερημικές εικόνες παρουσιάζονται στο συγκεκρικέμνο βίντεο.
 
Αναφερόμαστε στην παραλία Πισίνα, στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, δημοφιλέστατο προορισμό της Θεσπρωτίας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.
 
Λίγα λόγια για την περιοχή:
 
Tα Σύβοτα είναι παραθαλάσσιο χωριό στα νότια του νομού Θεσπρωτίας. Σύμφωνα με την απογραφή του 2001 είχε 908 κατοίκους και ανήκε διοικητικά στον ομώνυμο δήμο. Σήμερα ο πληθυσμός ανέρχεται στους 875 μόνιμους κατοίκους (απογραφή 2011) Τα Σύβοτα αποτελούν ένα από τα κυριότερα παραθαλάσσια θέρετρα της Ηπείρου και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού συγκεντρώνει πλήθος τουριστών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Ο οικισμός είναι χτισμένος σε έναν μικρό κόλπο στον οποίο βρίσκονται διάσπαρτες διάφορες νησίδες, κυριότερες εκ των οποίων είναι ο Άγιος Νικόλαος,το Μαύρο Όρος και το Μουρτεμένο. Το 433 π.Χ., στα νερά της ευρύτερης περιοχής έλαβε χώρα η ναυμαχία των Συβότων, στα πλαίσια του Πελοποννησιακού Πολέμου. Επί τουρκοκρατίας, ο οικισμός ονομαζόταν Βώλια ενώ το 1927 μετονομάστηκε σε Μούρτο (ονομασία που χρησιμοποιόταν και παλαιότερα) όνομα που διατηρήθηκε μέχρι το 1940 όταν ο οικισμός έλαβε τη σημερινή του ονομασία. Το λιμάνι των Συβότων χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης ως οθωμανική ναυτική βάση. Τον Ιούνιο του 1822, δύναμη 500 επαναστατών υπό την αρχηγία του Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, επιτέθηκε στο λιμάνι αιχμαλωτίζοντας 150 Οθωμανούς, οι οποίοι στάλθηκαν ως αιχμάλωτοι στην Πελοπόννησο.
 
Απολαύστε την πτήση!
#ΣΥΒΩΤΑ #ΠΑΡΑΛΙΑ #ΒΙΝΤΕΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/EJN5VyW
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη