-->

Παναγιωτόπουλος: Οι Ειδικές Δυνάμεις παρακολουθούν στενά κάθε πτητική δραστηριότητα UAV

Παναγιωτόπουλος: Οι Ειδικές Δυνάμεις παρακολουθούν στενά κάθε πτητική δραστηριότητα UAV

Πιο έτοιμες από ποτέ οι Ένοπλες Δυνάμεις σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

«Οι Ενοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε ύψιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα και μαχητική ικανότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή και να κατοχυρώσουν τα εθνικά και κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας», τόνισε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή 26 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Άμεση θωράκιση της αεράμυνας της χώρας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κινδύνων από τις πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών». Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός κατέστησε σαφές ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) παρακολουθούν κάθε πτητική δραστηριότητα UAV και τηρούν αυξημένη ετοιμότητα αντίδρασης σε ενδεχόμενο κίνδυνο».

Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις- Παρακολουθούν κάθε πτητική δραστηριότητα

Ειδικότερα ο κ. Παναγιωτόπουλος γνωστοποίησε τα εξής: Η αντιμετώπιση των μη φίλιων UAV πραγματοποιείται με τη χρήση των μέσων του Ενοποιημένου Συστήματος Αεράμυνας. Συγκεκριμένα οι ΕΔ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απορρέουν από τα Εθνικά Σχέδια - Διαταγές, ώστε να επιτηρούν και να αστυνομεύουν τον εθνικό εναέριο χώρο, αναγνωρίζοντας όλα τα αεροσκάφη, επανδρωμένα ή μη, που εισέρχονται στο ΑΤΗΙΝΑΙ FIR, χωρίς κατάθεση σχεδίου πτήσης και αδείας από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές που ελέγχουν την εναέρια κυκλοφορία. Παράλληλα, εφαρμόζονται πιστά όλοι οι εν ισχύι εθνικοί κανόνες εμπλοκής, ενώ ενημερώνονται όλες οι επηρεαζόμενες μονάδες για την πτήση των συγκεκριμένων μέσων, με σκοπό την έγκαιρη λήψη των απαραίτητων μέτρων απόκρυψης και ασφάλειας διαβαθμισμένων πληροφοριών.

«Γίνονται προσπάθειες εκσυγχρονισμού της αεράμυνας»

Τέλος ο κ. Παναγιωτόπουλος επανέλαβε ότι «στο πλαίσιο της θωράκισης της χώρας από εναέριες απειλές τύπου UAV, καταβάλλεται συνεχής προσπάθεια εκσυγχρονισμού των διατιθέμενων μέσων αεράμυνας. Συναφώς, η επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των ΕΔ πραγματοποιείται με βάση τις καταγεγραμμένες επιχειρησιακές απαιτήσεις και οποιαδήποτε λύση εξυπηρετεί τον εν λόγω σχεδιασμό εξετάζεται και αξιολογείται διεξοδικά, συνεκτιμώντας τον οικονομικό σχεδιασμό και τα επιχειρησιακά οφέλη. Στο ανωτέρω πλαίσιο, εξετάζονται όλες οι πιθανές επιλογές για την εξεύρεση της προσφορότερης λύσης από πλευράς δυνατοτήτων και διαδικασιών αεράμυνας, με σκοπό την αντιμετώπιση μη φίλιων UAV».

 

#ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ #ΕΙΔΙΚΕΣ_ΔΥΝΑΜΕΙΣ #ΑΕΡΑΜΥΝΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/hIkORFX
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->