-->

Φωτιά στη Λέσβο: Ο δήμαρχος ζητά επιδότηση του τουρισμού στην πυρόπληκτη περιοχή με «Vatera Pass»

Φωτιά στη Λέσβο: Ο δήμαρχος ζητά επιδότηση του τουρισμού στην πυρόπληκτη περιοχή με «Vatera Pass»

Ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, με επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας, Τουρισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αλλά και στον πρόεδρο του ΕΟΤ ζητά την άμεση ένταξη των πυρόπληκτων Βατερών στο Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος ζητά για τα Βατερά της Λέσβου –ει δυνατόν από τον Ιούλιο– τη δημιουργία, κατά τα πρότυπα της στήριξης στην πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο, ενός «Vatera Pass», στο πλαίσιο της επιδότησης διακοπών στις περιοχές που επλήγησαν από τη φωτιά, όπως προσφέρεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «vouchers.gov.gr», με στόχο να ισχύσει πέραν του ερχόμενου Αυγούστου και καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2023.

«Η καταστροφική φωτιά που μας δοκιμάζει ετούτη τη στιγμή, ας μην αποτελέσει ένα ακόμα καίριο πλήγμα στην προσπάθεια του τόπου μας να σταθεί όρθιος. Ευελπιστώ στην κατανόηση και στην ευαισθησία σας για ένα νησί που άντεξε και αντέχει πολλά για λογαριασμό όλης της χώρας», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο κ. Βέρρος στο αίτημά του προς την κυβέρνηση.

#ΛΕΣΒΟΣ #ΦΩΤΙΑ #ΔΗΜΑΡΧΟΣ #VOUCHER #ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ #ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΕΣ_ΠΕΡΙΟΧΕΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/YGLvtre
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->