Δέσμευση Χατζηδάκη για αυξήσεις σε συντάξεις και κατώτατο μισθό το 2023 - Στη ΔΕΘ οι ανακοινώσεις

Δέσμευση Χατζηδάκη για αυξήσεις σε συντάξεις και κατώτατο μισθό το 2023 - Στη ΔΕΘ οι ανακοινώσεις

Τη δέσμευσή του ότι οι συντάξεις από τον Ιανουάριο του 2023 θα «ξεπαγώσουν» διατύπωσε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος μάλιστα επισήμανε ότι την ίδια περίοδο θα αρχίσει και η διαδικασία για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε: «Με βάση την ήδη υφιστάμενη νομοθεσία θα ξεπαγώσουν γενικώς οι συντάξεις, μετά από 12 χρόνια», διαβεβαιώνοντας ότι υπάρχουν τα απαραίτητα χρήματα στον κρατικό προϋπολογισμό παρά τις πιέσεις που δέχεται και τον δύσκολο χειμώνα λ΄όγω της ενεργειακής κρίσης

«Έχουν σταθμιστεί όλα και είναι εδώ και καιρό συμφωνημένα», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Επανέλαβε, ότι το ποσό της αύξησης στις συντάξεις θα προκύψει από την αύξηση του ΑΕΠ συν την αύξηση του δείκτη τιμών καταναλωτή και αυτό το ποσό θα διαιρείται δια του δύο.

O υπουργός Εργασίας σημείωσε, ακόμη, ότι από τον Ιανουάριο του 2023 θα δρομολογηθούν και οι διαδικασίες για τον προσδιορισμό του νέου κατώτατου μισθού. Ο στόχος είναι να καταλήξει η διαδικασία την άνοιξη.

Σύμφωνα με το Open, ο στόχος της κυβέρνησης είναι να φθάσει ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ, δηλαδή στα προ Μνημονίου επίπεδα.

Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις, ο στόχος της κυβέρνησης είναι να δοθεί 6% αύξηση οριζόντια, που πρακτικά στην «τσέπη» θα την δουν όσοι δεν έχουν «προσωπική διαφορά», καθώς επίσης θα καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης.

Το ρεπορτάζ του Open σημειώνει ότι πιθανότατα θα υπάρξει και μια νέα μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές της τάξης των 0,60 ποσοστιαίες μονάδες από τον Ιανουάριο του 2023.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

#ΚΩΣΤΗΣ_ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ #ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ #ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ_ΜΙΣΘΟΣ #ΑΥΞΗΣΕΙΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/wIQ8WHl
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη