Άτοκα δάνεια έως 25.000 ευρώ αλλά και αυξημένο επίδομα ενοικίου - Μέτρα ανακούφισης για οικογένειες

Άτοκα δάνεια έως 25.000 ευρώ αλλά και αυξημένο επίδομα ενοικίου - Μέτρα ανακούφισης για οικογένειες

Δάνεια έως 25.000 ευρώ άτοκα αλλά και επιδότηση των επιτοκίων για αγορά κατοικίας σκέφτεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά την φετινή του επίσκεψη στη ΔΕΘ.

Σε δύο φάσεις σπάει το σχέδιο της κυβέρνηση προκειμένου να κάνει ευκολότερη η εύρεση στέγης σε ευάλωτες οικογένειες. Είτε θα χορηγηθούν ως κρατική επιχορήγηση, είτε ως άτοκα δάνεια ύψους 25.000 ευρώ με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος -και το δάνειο θα έχει διάρκεια αποπληρωμής τα 15 έτη.

Δικαιούχοι του στεγαστικού επιδόματος θα είναι οι νέοι έως 29 ετών καθώς και νέα ζευγάρια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια.

Ο «κουμπαράς» με τους πόρους ύψους 1,5 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση των μέτρων που αφορούν στη στέγαση, είναι «εξασφαλισμένος».

Πρόκειται για χρήματα που προέρχονται από τις εισφορές της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠ Α- πρώην ΟΑΕΔ), ενώ προβλέπεται και η αξιοποίηση ακινήτων του Δημοσίου και συμπράξεις με ιδιώτες.

Μάλιστα, σε πρώτο πλάνο για να δοθούν μπαίνουν 200 οικόπεδα, 100 κτίρια και 100 κενά κατασήματα που βρίσκονται στην κατοχή του πρώην ΟΑΕΔ.

Το σχέδιο θα παρουσιαστεί αναλυτικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη φετινή ΔΕΘ, μαζί με τα άλλα μέτρα στήριξης που ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο και θα εγκρίνει ο πρωθυπουργός.

Δείτε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ:

 

#ΕΠΙΔΟΜΑ_ΕΝΟΙΚΙΟΥ #ΔΑΝΕΙΑ #ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Ep9inhU
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη