-->

Ιταλία: Ο Σαλβίνι ζήτησε να διατεθούν επιπλέον 30 δισ. ευρώ για την ενεργειακή κρίση

Ιταλία: Ο Σαλβίνι ζήτησε να διατεθούν επιπλέον 30 δισ. ευρώ για την ενεργειακή κρίση

Ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στην συνεχή αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου και στην ενεργειακή κρίση που μαστίζει την Ιταλία.

Συγκεκριμένα, ο Ματέο Σαλβίνι τόνισε πως «πρέπει να δράσουμε σαν την Γαλλία και να διαθέσουμε άλλα 30 δισεκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της εκτόξευσης της τιμής της ενέργειας».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «για την επίτευξη του στόχου αυτού χρειάζεται να συμφωνήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας και να συνεδριάσει άμεσα το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Ντράγκι». «Χρειάζεται πολιτική ανακωχή. Οι λογαριασμοί του φωτός και του αερίου δεν έχουν ούτε αριστερή, ούτε δεξιά απόχρωση» τόνισε, χαρακτηριστικά, ο γραμματέας της Λέγκα.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μέσα στην εβδομάδα η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι πρόκειται να λάβει νέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των πιο ευάλωτων, οικονομικά νοικοκυριών, τα οποία, όμως δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα δέκα δισεκατομμύρια ευρώ.

Από την αρχή του χρόνου, για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης η ιταλική κυβέρνηση έχει εγκρίνει, συνολικά, μέτρα υπέρ των επιχειρήσεων και των πολιτών, ύψους 52 δισεκατομμυρίων ευρώ.

#ΙΤΑΛΙΑ #ΜΑΤΕΟ_ΣΑΛΒΙΝΙ #ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ_ΚΡΙΣΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/XS7QC1J
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->