Καύσωνας: Πού άγγιξε τους 40 βαθμούς το θερμόμετρο, «καμίνι» η χώρα ως το Σάββατο (βίντεο)

Καύσωνας: Πού άγγιξε τους 40 βαθμούς το θερμόμετρο, «καμίνι» η χώρα ως το Σάββατο (βίντεο)

Άγγιξε τους 40 βαθμούς Κελσίου το θερμόμετρο σήμερα, πρώτη ημέρα του τριήμερου καύσωνα που πλήττει τη χώρα.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες σήμερα, Πέμπτη 18 Αυγούστου, πλησίασαν τους 40 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες ηπειρωτικές -και όχι μόνο- περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, η υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία πανελλαδικά καταγράφηκε στο Κρανίδι Αργολίδας με 39,6 βαθμούς και ακολούθησαν Αστέρι Λακωνίας (39,2), Σπάρτη (39,1) και Σαλαμίνα (39,1).

Όσον αφορά την Αττική, το πιο... καυτό σημείο του λεκανοπέδίου ήταν η Καλλιθέα όπου ο υδράργυρος έπιασε σχεδόν 39 βαθμούς Κελσίου (συγκεκριμένα 38,8).

Σήμερα ήταν η πρώτη ημέρα του καύσωνα. Ωστόσο, η ζέστη κορυφώνεται την Παρασκευή. Σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο, το θερμόμετρο στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο αν και στα δυτικά και βόρεια η θερμοκρασία λίγο θα υποχωρήσει, θα παραμείνουν οι υψηλές θερμοκρασίες στα ανατολικά ηπειρωτικά. Τη λήξη αυτού του τελευταίου κύματος ζέστης για το φετινό καλοκαίρι θα το δώσουν οι καταιγίδες που θα εκδηλωθούν σε κεντρική και ανατολική Μακεδονία αργά τη νύχτα του Σαββάτου, ξημερώματα Κυριακής που μπορεί να είναι τοπικά ισχυρές. 

 

MaxT Aug18

#ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ #ΚΑΥΣΩΝΑΣ #ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ #ΚΑΙΡΟΣ #ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/uEBV23W
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη