4 Τρόποι για ένα επιτυχημένο μεταπτυχιακό!

4 Τρόποι για ένα επιτυχημένο μεταπτυχιακό!

Πολλοί είναι οι απόφοιτοι προπτυχιακών προγραμμάτων που αποφασίζουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο, με σκοπό να δημιουργήσουν ένα ελκυστικό βιογραφικό ή για να ακολουθήσουν μια ακαδημαϊκή καριέρα αποκτώντας στη συνέχεια διδακτορικό.

Οι λόγοι μεταπτυχιακών σπουδών είναι πολλοί και διαφέρουν, αλλά το βασικό ζητούμενο είναι ότι ένα μεταπτυχιακό σε βοηθά να προχωρήσεις την καριέρα σου στο επόμενο επίπεδο. Έτσι, είναι λογικό οι απαιτήσεις να αυξάνονται.

Παρ' όλα αυτά, ένα μεταπτυχιακό δε χρειάζεται απαραίτητα να είναι συνώνυμο της αυξημένης δυσκολίας, αφού υπάρχουν έξυπνοι τρόποι που μπορούν να σε βοηθήσουν να ανταπεξέλθεις στη νέα πρόκληση.

Οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να σου δώσουν το προβάδισμα που χρειάζεσαι και να σου εξασφαλίσουν επιτυχία στις μεταπτυχιακές σπουδές σου.

Ας τις δούμε αμέσως!

  1. Οργάνωσε σωστά τον χρόνο σου

Η οργάνωση του χρόνου σου είναι πολύ σημαντικός παράγοντας επιτυχίας σε ένα μεταπτυχιακό. Οι απαιτήσεις των μαθημάτων και οι προθεσμίες μπορεί να σου φαίνονται ακατόρθωτες κατά περιόδους και αυτό να σου δημιουργεί έντονο άγχος, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται και η αποδοτικότητά σου. Γι' αυτό, προγραμμάτισε εκ των προτέρων τις υποχρεώσεις σου με τρόπο, ώστε να προλαβαίνεις τις προθεσμίες. Έτσι, θα έχεις χρόνο να ασχοληθείς και με άλλες δραστηριότητες που σε ξεκουράζουν και σε βοηθούν να γεμίσεις τις μπαταρίες σου.

Αν δε δίνεις χρόνο στον εαυτό σου για διαφορετικές από αυτές των σπουδών σου ασχολίες, πολύ γρήγορα θα εξαντληθείς και αυτό θα σου φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτό που θέλεις. Σε αυτό επίσης, θα βοηθούσε να δημιουργήσεις μια ρουτίνα και να προσπαθείς να την ακολουθείς, όσο είναι δυνατόν, συμπεριλαμβάνοντας, όμως, συχνά μικρά διαλείμματα.

Αν παρ' όλα αυτά οι υποχρεώσεις της καθημερινότητάς σου είναι πολλές και περιορίζουν αρκετά τον χρόνο σου, μπορείς να επιλέξεις ένα από τα σύγχρονα εξ αποστάσεως μεταπτυχιακά που προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία.

  1. Κράτησε σημειώσεις

Από τις προπτυχιακές σπουδές σου ακόμα γνωρίζεις ότι οι σημειώσεις είναι πολύτιμο βοήθημα, ειδικά σε περιόδους εξεταστικής, που ο φόρτος διαβάσματος είναι μεγάλος. Το ίδιο ισχύει και στο μεταπτυχιακό, αφού συγκεντρώνοντας περιληπτικά τις πληροφορίες του μαθήματος μπορείς - κατά την εκπόνηση εργασιών ή και κατά τη διάρκεια εξεταστικής περιόδου - να ανατρέξεις σε αυτές. Με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομήσεις χρόνο, καθώς θα δεις τα κυριότερα σημεία. Προτιμότερο από το να ψάχνεις σε πολυσέλιδα βιβλία, έτσι;

Προσπάθησε, ωστόσο, όταν κρατάς σημειώσεις να τις γράφεις με δικά σου λόγια και να επικεντρώνεσαι στα πιο σημαντικά σημεία, ώστε να μη σου φαίνονται ακατανόητες και υπερβολικά πολλές, όταν τις διαβάσεις μετά από καιρό.

  1. Δικτυώσου

Κράτα επαφή με τους συμφοιτητές σου, αφού συνήθως έχουν τους ίδιους προβληματισμούς με σένα. Συμμετέχοντας σε ομαδικά chat και σελίδες μπορείς να μοιραστείς απορίες μαζί τους και να λύσεις τα όποια προβλήματα προκύψουν πιο εύκολα και αποτελεσματικά. Επίσης, θα ενημερώνεσαι έγκαιρα σε ό, τι αφορά τα μαθήματα, όπως και για τυχόν αλλαγές και καθυστερήσεις. Γενικά, πρέπει να θυμάσαι ότι το ομαδικό πνεύμα και η συνεργασία είναι σημαντικοί παράγοντες στο μεταπτυχιακό. Μέσω της επαφής με διαφορετικά άτομα από εσένα μπορείς να εξελιχθείς ως άνθρωπος αλλά και ως επαγγελματίας. 

Φυσικά μη διστάσεις να συμβουλευτείς και τους καθηγητές σου σχετικά με τις τυχόν απορίες ή προβληματισμούς σου, αφού αυτοί είναι οι πιο κατάλληλοι να σε βοηθήσουν και να σου δείξουν τη σωστή κατεύθυνση για τη σταδιοδρομία σου.  

  1. Μάθε για τις παροχές του πανεπιστημίου σου

Τα περισσότερα πανεπιστήμια προσφέρουν μια πληθώρα υπηρεσιών που περιλαμβάνουν: υποτροφίες, πρακτική άσκηση, οικονομικότερα πακέτα, κ.ά. Φρόντισε να μάθεις έγκαιρα για τις παροχές που προσφέρει το πανεπιστήμιο σου, είτε μέσω της ιστοσελίδας του είτε ζητώντας τη συμβουλή των υπεύθυνων σπουδών, ώστε να μη χρειαστεί να αντιμετωπίσεις μόνος σου βασικά ζητήματα που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια των σπουδών.

 Ένα μεταπτυχιακό σίγουρα μπορεί να σε βοηθήσει να αναβαθμίσεις την καριέρα σου. Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές έχεις τη δυνατότητα να κάνεις την καθημερινότητά σου πιο εύκολη, ώστε να μπορείς να εκμεταλλευτείς στο έπακρο τις εμπειρίες και τις δεξιότητες που έχει να σου προσφέρει το επόμενο βήμα στις σπουδές σου!

#ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/58XpH0L
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη