-->

Γκαρσονιέρες στην Αττική με 500 ευρώ: «Γολγοθάς» τα ενοίκια για τους φοιτητές «ασήκωτο» το βάρος για τους γονείς (βίντεο)

Γκαρσονιέρες στην Αττική με 500 ευρώ: «Γολγοθάς» τα ενοίκια για τους φοιτητές «ασήκωτο» το βάρος για τους γονείς (βίντεο)

Καθώς πλησιάζει η αναζήτηση των νέων φοιτητών να βρουν σπίτι, έρχονται όλο και πιο κοντά σε ένα «Γολγοθά». Πέραν των ενοικίων που είναι πια σε εξωφρενικές για την Ελλάδα τιμές, οι γονείς έρχονται αντιμέτωποι και με τα έξοδα που μετά τις αυξήσεις και τις ανατιμήσεις είναι «ασήκωτα».

Η αύξηση των ενοικίων ακόμη και 26% σε κάποιες περιοχές, έχουν κάνει αρκετούς να σκέφτονται από τώρα ως μοναδική λύση τη συγκατοίκηση.

Στην περιφέρεια Αττικής όπως Ζωγράφου, Καλλιθέα, Νέος Κόσμος, για μία γκαρσονιέρα το κόστος ενοικίασης φτάνει τα 500€.

Στη Θεσσαλονίκη, σε περιοχές όπως Καμάρα και Ροτόντα, το κόστος ενοικίασης ξεκινά από 320€.

Στην Πάτρα, στην περιοχή Αγία Σοφία, η ενοικίαση ενός studio αγγίζει τα 210€, ενώ στα Χανιά η διαθεσιμότητα είναι περιορισμένη εκτοξεύοντας τα ενοίκια έως και τα 500€ για ένα σπίτι 45 τμ.

Η Μιχαέλα ήθελε να γίνει ψυχίατρος και πολλά χρόνια προετοιμαζόταν για να πετύχει τον στόχο της και τα κατάφερε. Όπως λέει η ίδια στο mega, οι πόλεις που θα σπουδάσει έχουν επιλεγεί με οικονομικά κριτήρια από τους γονείς της.

«Πρώτα έχω βάλει την Αθήνα για οικονομικούς λόγους και μετά την Πάτρα πάλι για οικονομικούς λόγους, τη Θεσσαλονίκη που ήθελα την έχω 'κάψει'».

Η Δώρα Θεοδωροπούλου σπουδάζει ήδη ένα παιδί στην Πάτρα, εδώ και καιρό έχει βάλει κάτω τα οικονομικά έσοδα του σπιτιού και ψάχνει λύση ώστε να σπουδάσει και η δεύτερη κόρη της.

«Πάτρα είναι και η αδερφή της, είναι πιο φθηνά τα ενοίκια, πιο φθηνό το κόστος ζωής. Η εκπαίδευση έχει γίνει ταξική», λέει η ίδια.

Σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ, ένας πολύ μεγάλος αριθμός νοικοκυριών δυσκολεύεται οικονομικά καθώς το μηνιαίο εισόδημα για περισσότερα από 4 στα 10 νοικοκυριά δεν επαρκεί για όλο τον μήνα, αλλά για 19 ημέρες.

#ΦΟΙΤΗΤΕΣ #ΕΝΟΙΚΙΑ #ΣΠΙΤΙΑ #ΕΞΟΔΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/TmM8jvr
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->