Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Αργολίδα, ώρες αγωνίας έζησαν οι κάτοικοι - 51 δασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο

Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Αργολίδα, ώρες αγωνίας έζησαν οι κάτοικοι - 51 δασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο

Η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων φαίνεται ότι απόσβησε τα χειρότερα στο πύρινο μέτωπο που ξέσπασε στα Πυργιώτικα Αργολίδας.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στα Πυργιώτικα Αργολίδας είναι πλέον οριοθετημένη.

Ωστόσο, οι κάτοικοι στα Πυργιώτικα Ναυπλίου, στην Αργολίδα, έζησαν ώρες αγωνίας νωρίτερα σήμερα καθώς οι πύρινες γλώσσες έφταναν κοντά σε σπίτια.

Κι αυτό γιατί το μέτωπο της φωτιάς που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας 15 Αυγούστου στην περιοχή, εξαπλώθηκε κοντά σε κατοικημένες περιοχές. 

Στο σημείο επιχειρούν 57 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, στις οποίες συμμετέχουν και 14 Νορβηγοί πυροσβέστες, καθώς και 13 οχήματα.

Επίσης, από αέρος πραγματοποίησαν ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Όπως ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης, η φωτιά έφτασε κοντά στο ξενοδοχείο Περιβόλι Country Hotel & Retreat, το οποίο σύμφωνα με τις ίδιες πηγές εκκενώθηκε προληπτικά.

Ωστόσο, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ξενοδοχείο στο facebook τονίζει «πως όλα είναι καλά στο ξενοδοχείο μας» και προσθέτει ότι «για την ώρα δεν έχουμε επηρεαστεί από την φωτιά στα Πυργιώτικα».

51 δασικές πυρκαγιές

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από τις 18:00 χθες (14/8) το απόγευμα έως και σήμερα (15/8) την ίδια ώρα, εκδηλώθηκαν 51 δασικές πυρκαγιές.

Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Ο χάρτης κινδύνου πυρκαγιάς που ισχύει για την Τρίτη 16 Αυγούστου:

#ΦΩΤΙΑ #ΑΡΓΟΛΙΔΑ #ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ #ΠΥΡΚΑΓΙΑ #ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ #ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/MwPGzCa
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη