«Συναγερμός» σε γηροκομείο της Ξάνθης, με 69 κρούσματα κορονοϊού

«Συναγερμός» σε γηροκομείο της Ξάνθης, με 69 κρούσματα κορονοϊού

Τους 64 έχουν φτάσει οι ηλικιωμένοι τρόφιμοι γηροκομείου στην Ξάνθη που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό, ενώ θετικοί έχουν βγει και πέντε εργαζόμενοι.

«Συναγερμός» έχει σημάνει στο γηροκομείο «Μέγας Βασίλειος» της Ξάνθης, δέκα μέρες μετά το πρώτο θετικό τεστ, καθώς πλέον τα κρούσματα φτάνουν τα 64 σε ηλικιωμένους τροφίμους και πέντε σε εργαζόμενους της δομής.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δύο ηλικιωμένοι νοσηλεύονται στην κλινική covid του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, ενώ υπάρχει επικοινωνία και συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Από την περασμένη Δευτέρα ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του γηροκομείου «Άγιος Βασίλειος» Ιωάννης Παπαχρόνης, με μια συναισθηματικά φορτισμένη ανακοίνωση είχε γνωστοποιήσει τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει τις τελευταίες μέρες το ίδρυμα υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Ο κορονοϊός εισχώρησε τελικά και στο δικό μας γηροκομείο από ασυμπτωματικό ή ασυμπτωματικούς φορείς, επισκέπτες και προσωπικό. Παρόλα τα μέτρα ασφαλείας κατάφερε και μας νίκησε».

Ο πρόεδρος του γηροκομείου σε εκείνη την ανακοίνωση έκανε μια εκτενή αναφορά στα επιπλέον μέτρα που έλαβε όλους αυτούς τους μήνες το ίδρυμα προκειμένου να προφυλάξει τρόφιμους και προσωπικό υπογραμμίζοντας ότι «τριάντα μήνες από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού καταβάλλουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες και διαθέσαμε πρωτόγνωρους πόρους για να προστατεύσουμε το γηροκομείο της καρδιάς μας. Εφαρμόσαμε δικά μας επιπλέον πρωτόκολλα προστασίας και ασφάλειας σε συνδυασμό με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Ελληνικής Πολιτείας».

#ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ #ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ #ΞΑΝΘΗ #ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ #ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/P6Y4Mz9
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη