Archie Battersbee: Πέθανε ο 12χρονος - Το χρονικό από τον τραυματισμό ως την αποσύνδεση από την υποστήριξη

Twitter Snipy

Ο 12χρονος Άρτσι Μπάτερσμπι (Archie Battersbee), το αγόρι από τη Βρετανία που ήταν εγκεφαλικά νεκρό και σε μηχανική υποστήριξη, έφυγε από τη ζωή, αφού οι γιατροί αποσυνέδεσαν τα μηχανήματα που τον κρατούσαν στη ζωή.

Ο Άρτσι απεβίωσε στο νοσοκομείο στις 12.15 μ.μ. περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του, ενώ η μηχανική υποστήριξη αποσυνδέθηκε στις 10:00 σήμερα το πρωί.

Η μητέρα του παιδιού Hollie Dance και η θεία του Ella Carter, εμφναίστηκαν έξω από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Λονδίνου στο Whitechapel του ανατολικού Λονδίνου, όπου νοσηλευόταν ο 12χρονος και δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι πέθανε.

Η μητέρα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Archie πέθανε στις 12.15 σήμερα. Πάλεψε μέχρι τέλους και είμαι τόσο περήφανη που είμαι η μαμά του».

«Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα αξιοπρεπές στο να βλέπεις ένα μέλος της οικογένειας ή ένα παιδί να ασφυκτιά. Ελπίζουμε ότι καμία οικογένεια δεν θα περάσει αυτό που ζήσαμε. Είναι βάρβαρο» είπαν οι συγγενείς του παιδιού που βρέθηκε σ' αυτή τη θέση εξ αιτίας τραυματισμού που προήλθε από διαδικτυακό challenge.

Ο 12χρονος βρισκόταν στο επίκεντρο μιας μακράς δικαστικής διαμάχης αφού τραυματίστηκε σοβαρά στο σπίτι του στο Σάουθεντ του Έσσεξ τον Απρίλιο. Από τότε ήταν σε κώμα και δεν είχε ανακτήσει τις αισθήσεις του. Διατηρήθηκε στη ζωή με συνδυασμό ιατρικών παρεμβάσεων, συμπεριλαμβανομένων αερισμού και φαρμακευτικών θεραπειών.

Η οικογένεια του Archie πάλευε για να συνεχιστεί η θεραπεία υποστήριξης της ζωής του με την ελπίδα ότι θα αναρρώσει και προσέφυγε σε όλα τα δικαστήρια που θα μπορούσε να προσφύγει, όμως όλες οι δικαστικές αποφάσεις ήταν εναντίον τους.

«Εχω κάνει όλα όσα υποσχέθηκα στο μικρό μου αγόρι ότι θα έκανα και το έκανα. Ο Αρτσι είναι η καρδιά της οικογένειάς μας, είναι τόσο αγαπητός».

Οι γιατροί που είχαν αναλάβει τη νοσηλεία του Archie στο Royal London Hospital στο Whitechapel, στο ανατολικό Λονδίνο, θεώρησαν εξ αρχής ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρός και είπαν ότι η συνεχής υποστήριξη στη ζωή δεν ήταν προς το συμφέρον του. Παράλληλα, υποστήριξαν ότι η θεραπεία πρέπει να τελειώσει και ο νεαρός να αποσυνδεθεί από τον αναπνευστήρα.

Οι γονείς του, Hollie Dance και Paul Battersbee, ήθελαν να συνεχιστεί η θεραπεία, λέγοντας ότι η καρδιά του νεαρού χτυπούσε ακόμα και ότι είχε πιάσει το χέρι της μητέρας του.

Την Παρασκευή, έχασαν μια προσπάθεια μέσω του Ανώτατου Δικαστηρίου να τον μεταφέρουν σε ξενώνα πριν αποσυρθεί η αγωγή διατήρησης της ζωής του.

Μια μακροχρόνια δικαστική μάχη για την απόσυρση της θεραπείας του, τελικά απέτυχε την Τετάρτη, όταν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αρνήθηκε να παρέμβει.

Στη συνέχεια , ακολούθησαν ακροάσεις στο Εφετείο και στο Ανώτατο Δικαστήριο, το ανώτατο δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου οι γονείς δεν δικαιώθηκαν.

Εν τέλει, ο 12χρονος αποσυνδέθηκε από τα μηχανήματα και πέθανε σήμερα, Σάββατο 6 Αυγούστου.

#ΠΕΘΑΝΕ #12ΧΡΟΝΟΣ #ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ #ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ #ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/0eqCSNF
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη