Γεωργιάδης για επιταγή ακρίβειας: «Δεν θα πω όχι σε μέτρο που βοηθάει τους ευάλωτους»

Γεωργιάδης για επιταγή ακρίβειας: «Δεν θα πω όχι σε μέτρο που βοηθάει τους ευάλωτους»

«Ως υπουργός δεν έχω πει όχι σε μέτρο που βοηθάει τους ευάλωτους πολίτες», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

 

Ο κ. Γεωργιάδης είπε πως βούληση του πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών είναι να βοηθηθούν κατά προτεραιότητα τα ευάλωτα νοικοκυριά και όσοι δεν βγάζουν το μήνα. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι το μείγμα των μέτρων στήριξης θα ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε, επίσης, ότι η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται με πρωτοφανώς υψηλούς ρυθμούς και πάει καλύτερα από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού. Τόνισε δε, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, πως φέτος καταγράφεται τριπλό ρεκόρ: στις επενδύσεις, στις εισπράξεις από τον τουρισμό αλλά και στις εξαγωγές.

Αυτό το τριπλό ρεκόρ, όπως είπε, δημιουργεί ένα δημοσιονομικό χώρο για να μπορέσει η κυβέρνηση να μην αφήσει κανέναν μόνο του.Όπως είπε, η επιδότηση στο ρεύμα είναι η  μεγαλύτερη στον πλανήτη, όχι μόνο στην Ευρώπη.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως η επιδότηση αυτή δεν σημαίνει πως οι πολίτες δεν πρέπει να μπουν σε διαδικασία εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς «το ρεύμα είναι πια ακριβό».

Για τη διάρκεια της στήριξης είπε ότι «όσο η οικονομία υπεραποδίδει, θα έχουμε περιθώρια για να στηρίζουμε τον κόσμο. Δεν μπορεί να παίρνεις μέτρα που ξεπερνούν τις δυνάμεις της οικονομίας».

Κλείνοντας, ο υπουργός είπε ότι στόχος είναι να ελεγχθεί ο πληθωρισμός, τονίζοντας παράλληλα πως «είχαμε την μεγαλύτερη μείωση σε μηνιαία βάση».

#ΕΠΙΤΑΓΗ_ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ #ΑΔΩΝΙΣ_ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ #ΕΥΑΛΩΤΕΣ_ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ_ΟΜΑΔΕΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Q8vOxNR
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη