Φωτιά στη Θάσο: Υπό πλήρη έλεγχο μετά τη μεγάλη αναζωπύρωση του Σαββάτου

Φωτιά στη Θάσο: Υπό πλήρη έλεγχο μετά τη μεγάλη αναζωπύρωση του Σαββάτου

Από νωρίς σήμερα το πρωί τα εναέρια μέσα πυρόσβεσής συνέχιζαν να κάνουν ρίψεις νερού για την κατάσβεση της φωτιάς.

Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στη Σκάλα Ποταμιάς στο νησί της Θάσου μετά τη μεγάλη αναζωπύρωση τα ξημερώματα του Σαββάτου που είχε ως αποτέλεσμα να καούν δασικές ορεινές εκτάσεις μέσα σε μια ιδιαίτερα δυσπρόσιτη περιοχή.

Από νωρίς σήμερα το πρωί τα εναέρια μέσα πυρόσβεσής συνέχιζαν να κάνουν ρίψεις νερού, ενώ ισχυρές δυνάμεις πυροσβεστικής, δεκάδες εθελοντές και μέλη του παραρτήματος Καβάλας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης έδιναν μάχη με τις φλόγες ώστε να μπορέσουν να την περιορίσουν.

Καθόλη τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες, παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω αδυναμίας προσβασιμότητας της περιοχής, προκειμένου να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες και να εμποδίσουν την ανάπτυξη της φωτιάς. Το έργο τους πάντως δυσκόλευε το γεγονός ότι η φωτιά είχε συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι δυνάμεις του Στρατού και τα μέλη των εθελοντικών ομάδων θα παραμείνουν στο νησί τα επόμενα 24ωρα και θα βρίσκονται σε επιφυλακή μπροστά στον κίνδυνο μιας ακόμα αναζωπύρωσης της φωτιάς.

#ΦΩΤΙΑ #ΘΑΣΟΣ #ΕΛΕΓΧΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/47BgLNi
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη