Θρίαμβος για την ελληνική κολύμβηση, χρυσό μετάλλιο ο Χρήστου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Θρίαμβος για την ελληνική κολύμβηση, χρυσό μετάλλιο ο Χρήστου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Πρωταθλητής Ευρώπης στα 50μ. ύπτιο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ρώμης αναδείχθηκε ο Απόστολος Χρήστου που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο.

Η ελληνική κολύμβηση πανηγυρίζει το χρυσό μετάλλιο του Απόστολου Χρήστου, ο οποίος γίνεται ο τρίτος Ελληνας κολυμβητής που αναδεικνύεται πρωταθλητής Ευρώπης.

Σε έναν συγκλονιστικό τελικό στα 50μ. ύπτιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, ο αθλητής του Ολυμπιακού νίκησε κυριολεκτικά στην τελευταία χεριά τον μεγάλο του αντίπαλο, τον Ιταλό Τόμας Τσέκον, και με 24.36 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο!

Μάλιστα, ο Απόστολος Χρήστου πέτυχε και πανελλήνιο ρεκόρ.

«Ένα όνειρο που κυνηγάω χρόνια»

«Είναι ένα όνειρο που κυνηγάω χρόνια καθώς έχω βρεθεί πολλές φορές σε τελικό», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Απόστολου Χρήστου μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 50μ. ύπτιο.

«Το 2016 ήταν ο πρώτος ημιτελικός σε Ευρωπαϊκό ανδρών και τώρα ήρθε το χρυσό. Ήταν τρομερή ατμόσφαιρα πριν μπούμε και ήταν πολύ ωραίος αγώνας. Τον χάρηκα πάρα πολύ. Όλα έγιναν μόνα τους, δεν σκέφτηκα πολλά πράγματα. Ήταν παρόμοιος αγώνας με το χθεσινό στα ημιτελικά. Πήγαινα για πανελλήνιο ρεκόρ και είμαι πολύ χαρούμενος. Περίμενα πολλά χρόνια για να ακούσω τον Εθνικό Ύμνο», αναφέρει ο «χρυσός» κολυμβητής.

Ο Απόστολος Χρήστου αφιέρωσε το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στον προπονητή του, Παναγιώτη Βελέντζα: «Είναι το καλύτερο δώρο για όλα αυτά τα χρόνια που είναι δίπλα μου. Του λέω και ένα μεγάλο ευχαριστώ που όλα αυτά τα χρόνια είναι δίπλα μου σε ό,τι χρειαστώ. Έχω στήριξη από μία ομάδα ανθρώπων, από την οικογένεια του, και σε όλους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για όσα έχουν πετύχει».

#ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ #ΕΥΡΩΠΗ #ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ #ΧΡΥΣΟ_ΜΕΤΑΛΛΙΟ #ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ_ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/m9GoKOV
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη