Λογαριασμοί ρεύματος: Μεγαλύτερη επιδότηση στο κοινωνικό τιμολόγιο ανακοίνωσε ο Σκρέκας

Λογαριασμοί ρεύματος: Μεγαλύτερη επιδότηση στο κοινωνικό τιμολόγιο ανακοίνωσε ο Σκρέκας

Ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε μεγαλύτερη επιδότηση στο κοινωνικό τιμολόγιο. 

Ανακοινώθηκαν πριν λίγο από την κυβέρνηση και συγκεκριμένα από τον υπουργό Ενέργειας Κώστα Σκρέκα οι νέες επιδοτήσεις για τους λογαριασμούς ρεύματος προκειμένου να μετριαστούν οι ραγδαίες αυξήσεις που ανακοίνωσαν οι πάροχοι.

Στους μεγάλους κερδισμένους είναι οι δικαιούχοι του κοινωνικού τιμολογίου οι οποίοι παραδοσιακά παίρνουν πάντα μεγαλύτερη επιδότηση ρεύματος ενώ η επιδότηση θα φτάσει το 100% απορροφώντας έτσι ολόκληρη την αύξηση.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Ενέργειας ανέφερε: 

Η επιδότηση αφορά σε όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου. Αφορά σε περίπου έξι εκατομμύρια οικιακές παροχές.

  •  Tον Σεπτέμβριο απορροφούμε το 94% της αύξησης στα νοικοκυριά με την επιδότηση να φθάνει τα 639 ευρώ/MWh.
  •  Η μέση μηνιαία ενίσχυση για το ΚΟΤ ανέρχεται στα 677 ευρώ τον Σεπτέμβριο απορροφώντας σχεδόν το 100% της αύξησης.
  • Για τους καταναλωτές κοινωνικού τιμολογίου καλύπτεται το 100% της αύξησης.

«Η απλή ανάγνωση των αριθμών καταδεικνύει την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση, η οποία εξαντλεί κάθε οικονομική δυνατότητα, προκειμένου να συγκρατήσει το ενεργειακό κόστος και να προστατεύσει το εισόδημα των πολιτών, απέναντι σε μια πρωτοφανή σε μέγεθος και άγνωστη σε διάρκεια ενεργειακή κρίση που πλήττει ολόκληρη την Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Σκρέκας κλείνοντας τις ανακοινώσεις.  

#ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ #ΚΩΣΤΑΣ_ΣΚΡΕΚΑΣ #ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ_ΡΕΥΜΑΤΟΣ #ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ_ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/YkPIXcS
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη