Λαμία: Το δράμα της οδού Βύρωνος


Η οδός Βύρωνος, στη Λαμία μας, είναι κεντρική Εμπορική, Υγειονομική και οδός Εστίασης της πόλης, στρατηγικά τοποθετημένη ανάμεσα σε τρεις Πλατείες. Το εμπορικό της κομμάτι εκτείνεται από την οδό Έσλιν μέχρι την οδό Ροζάκη Αγγελή. Αυτό το εμπορικό κομμάτι έχει μήκος περί τα 480 μέτρα και δυναμικότητα ισογείων εμπορικών καταστημάτων, περί τα 80 καταστήματα. 

Ανέκαθεν, η οδός Βύρωνος ήταν από τις πλέον ακριβές για ενοίκιο ή αγορά ισόγειας ιδιοκτησίας με εμπορική πρόσοψη, αφού αποτελεί μια από τις πλέον κεντρικές εμπορικές οδούς της πόλης. 

▪️Σήμερα, όμως, η κατάσταση είναι δραματική. Περί τις 20 ισόγειες ιδιοκτησίες είναι ξενοίκιαστες, δηλαδή περίπου το 25% των καταστημάτων. 

Ορισμένες ,μάλιστα, παρουσιάζουν εικόνα ερήμωσης, ενώ ακόμα και τα ανοιχτά εμπορικά καταστήματα δυσκολεύονται ιδιαίτερα να ανταποκριθούν στα έξοδά τους. 

Αυτή η δραματική εικόνα, προφανώς, είναι ακόμα χειρότερη σε δρόμους με μικρότερη εμπορική κίνηση και λιγότερο προνομιακή θέση.

Η συστηματική απαξίωση και αδιαφορία για την επισκεψιμότητα της πόλης, τα έργα "βιτρίνας" που αγνοούν τις αναπτυξιακές προοπτικές, η αισθητική και περιβαλλοντική κακοποίηση της Πλατείας Πάρκου, η ανυπαρξία συντεταγμένου τουριστικού προϊόντος και η σιωπή για την φυγή Υπηρεσιών και Υποδομών από την πόλη, ευθύνονται για την δραματική εικόνα ερήμωσης της οδού Βύρωνος και του συνόλου της πόλης. 

Η Δημοτική Αρχή είναι αυτή που απαιτείται να στηρίξει όλα αυτά τα ζητήματα.

🚩Απαιτείται η επανασχεδίαση της Πλατείας Πάρκου, ώστε να αποτελεί διαφήμιση για την Λαμία, η άμεση χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων στο κέντρο, η απελευθέρωση των "χαριστικών" θέσεων στάθμευσης, η συνεχής θεσμοθέτηση events εξωστρέφειας και πολιτιστικών εκδηλώσεων που δεν θα στοχεύουν μόνο στην διασκέδαση μας αλλά θα τείνουν να φέρουν επισκέπτες στην πόλη. Επίσης, απαιτείται ο καλώς εννοούμενος "τοπικισμός" στις δαπάνες που κάνουν οι Υπηρεσίες του Δήμου, ώστε να ενισχύεται κατά το δυνατόν, η τοπική οικονομία.

*Η φωτογραφία ελήφθη Σάββατο μεσημέρι στην οδό Βύρωνος με Πατρόκλου και δείχνει την ερήμωση του κέντρου της πόλης.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη