Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που φεύγουν και η μεγάλη αλλαγή στη χρήση μάσκας που έρχεται

INTIME

Η κυβέρνηση από Σεπτέμβρη βάζει σε νέα φάση τον κορονοϊό, ακυρώνοντας τα μέτρα που ισχύουν και θέτοντας νέους όρους στην αντιμετώπισή του. Μάλιστα, όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα σταματήσουν να ισχύουν. 

Επιστροφή στην κανονικότητα δηλαδή χωρίς πιστοποιητικά εμβολιασμού αλλά με υποχρεωτικές μάσκες σε ορισμένους κλειστούς χώρους. Η μεγάλη αλλαγή που έρχεται στην χρήση της μάσκας φαίνεται πως είναι τα σχολεία, στα οποία θα υπάρξει ισχυρή σύσταση για την χρήση της ενώ μέχρι και πριν τις διακοπές του καλοκαιριού ήταν υποχρεωτική.

Έτσι οι μάσκες θα παραμείνουν υποχρεωτικές στα φαρμακεία, τα νοσοκομεία, τα γηροκομεία και στους κλειστούς χώρους των πλοίων. Από τον Σεπτέμβριο λοιπόν δεν θα είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας στα σχολεία ενώ παύουν να ισχύουν, ή καλύτερα δεν θα ξαναχρησιμοποιήσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδό μας σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια.

maskes498

«Η λογική, η οποία έχουμε είναι ότι στα πλαίσια που προσπαθούμε να μην έχουμε μέτρα τα οποία δεν χρειάζονται ή μέτρα υποχρεωτικότητας, αυτό να είναι και το μοντέλο στα σχολεία» είπε ο κ. Πλεύρης και συμπλήρωσε: «Θεωρώ πως τα τεστ πρέπει να είναι στοχευμένα και το κομμάτι της μάσκας να παραμείνει στη σύσταση και όχι στην υποχρεωτικότητα».

«Βούλησή μας είναι να μην λάβουμε περισσότερα μέτρα, από αυτά που βλέπουμε σήμερα. Εάν ληφθούν, θα είναι ήπια» κατέληξε μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ο Θάνος Πλεύρης.

#ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ_ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ #ΜΑΣΚΑ #ΜΑΣΚΕΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/j7CRVuU
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη