-->

ΠΟΥ: Συστήνει για πρώτη φορά θεραπεία για τον Έμπολα

ΠΟΥ: Συστήνει για πρώτη φορά θεραπεία για τον Έμπολα

Είναι η πρώτη φορά που ο ΠΟΥ προχωρά σε συστάσεις για θεραπείες για την αντιμετώπιση του Έμπολα .

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνέστησε σήμερα τη χρήση δύο σκευασμάτων με μονοκλωνικά αντισώματα εναντίον του Έμπολα, λέγοντας πως η χορήγηση αυτών των φαρμάκων σε συνδυασμό με την καλύτερη φροντίδα έχει επανάσταση "στη θεραπεία μιας ασθένειας που κάποτε θεωρεί ότι προκαλεί σχεδόν βέβαιο θάνατο".

Είναι η πρώτη φορά που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προχωρά σε συστάσεις για θεραπείες για την αντιμετώπιση του Έμπολα.

Τα φάρμακα --το Inmazeb της εταιρείας Regeneron και το Ebanga της Ridgeback (mAb114)-- εργαστηριακά κατασκευασμένα μονοκλωνικά αντισώματα που μιμούνται τα φυσικά αντισώματα για να καταπολεμήσουν τις λοιμώξεις.

"Η πρόοδος στην υποστηρικτική φροντίδα και στα φαρμακοθεραπευτικά σκευάσματα την τελευταία δεκαετία έχουν φέρει επανάσταση στη θεραπεία του Έμπολα. Η ασθένεια του ιού Έμπολα θεωρείτο κάποτε ότι προκαλεί σχεδόν βέβαιο θάνατο. Ωστόσο αυτό δεν συμβαίνει πλέον", δήλωσε ο Ρόμπερτ Φόουλερ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Τορόντο του Καναδά και συμπρόεδρος της ομάδας ανάπτυξης οδηγιών του ΠΟ Υγείας. Η αποτελεσματική φροντίδα και η χρήση αυτών των φαρμακευτικών αγωγών οδηγεί τώρα στην ανάρρωση της 'τεράστιας πλειονότητας' των ανθρώπων από τον Έμπολα, είπε, χωρίς να δίνει συγκεκριμένα στοιχεία.

Οι νέες συστάσεις ακολουθούν δοκιμές των φαρμάκων εναντίον του αιμορραγικού πυρετού στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό στη διάρκεια του ξεσπάσματος του 2018-2020 εκεί. Η δρ Τζάνετ Ντιάζ, επικεφαλής της κλινικής διαχείρισης του προγράμματος Υγειονομικών Εκτάκτων Καταστάσεων του ΠΟ Υγείας, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως τα φάρμακα υπάρχουν τώρα στο ΛΔ του Κονγκό, όμως χρειάζεται να γίνει περισσότερη δουλειά για να βελτιωθεί η δυνατότητα πρόσβασης.

"Δρόμοι πρόσβασης είναι μια προτεραιότητα για εργασία αυτή τη στιγμή", είπε.

#ΠΟΥ #ΘΕΡΑΠΕΙΑ #ΕΜΠΟΛΑ #ΣΥΣΤΑΣΗ #ΠΡΩΤΗ_ΦΟΡΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/dCpu4vh
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->