-->

Λαμία: Το τέχνασμα της "διάχυσης ευθύνης"

Το τέχνασμα της "διάχυσης ευθύνης"

Όταν μια κάποια Δημοτική Αρχή αδυνατεί να οδηγήσει την πόλη στην πρόοδο, τότε "ανακαλύπτει" ότι "φταίνε οι Πολίτες". Φταίει, δήθεν, το "επίπεδό τους", οι συνήθειές τους, η αδιαφορία τους.

Σαν το πονηρό "μαζί τα φάγαμε" του Θ.Πάγκαλου. 

Αν πάλι τα πράγματα πήγαιναν καλύτερα για μια Δημοτική Αρχή, όλη η δόξα θα ήταν δική τους. Αυτοί, δήθεν, θα είχαν οδηγήσει την πόλη στην πρόοδο. 

Επί τόσα χρόνια, η Διαύγεια έχει γεμίσει απευθείας αναθέσεις και "δαπάνες Δημοσίων Σχέσεων" μέχρι και στην Ύδρευση -Αποχέτευση. Τι ανάγκες Δημοσίων Σχέσεων έχει η Αποχέτευση; Επί τόσα χρόνια, ο Πολιτισμός έχει κλείσει τις πόρτες του. Επί τόσα χρόνια ο μόνος συνεκτικός ιστός της Διοίκησης ήταν το στενώς εννοούμενο προσωπικό συμφέρον. 

Επί τόσα χρόνια οι δρόμοι μοιάζουν με βομβαρδισμένο τοπίο και οι Πλατείες μας με υψικάμινο. Επί τόσα χρόνια τα χρήματα του φορολογούμενου Πολίτη σπαταλώνται σε φωτογραφίες, "επικοινωνία" και επιδερμική διαφήμιση εσωτερικής κατανάλωσης. Επί τόσα χρόνια  διορίζουμε, εξυπηρετούμε, φωτογραφιζόμαστε να "περνάμε απέναντι τη διάβαση πεζών". Επί τόσα χρόνια συγκροτούσαμε την ομάδα μας με βάση όχι το συμφέρον της πόλης, αλλά το προσωπικό. Επί τόσα χρόνια μοιράζαμε δωρεάν θέσεις στάθμευσης σε "δικούς μας ανθρώπους". Επί τόσα χρόνια κάναμε "επίδειξη ισχύος" στους Πολίτες φωτογραφιζόμενοι με τους ισχυρούς του χρήματος και των διασυνδέσεων. Επί τόσα χρόνια "βολεύαμε", "βολευόμασταν", "βολικά". 

Τώρα που οι εικόνες εγκατάλειψης γεμίζουν τα κοινωνικά δίκτυα, μας φταίνε οι Πολίτες;

Τώρα που μια πόλη βουλιάζει, 

Μας φταίνε οι Πολίτες;

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->