Πυρ Κιλιτσντάρογλου για το μεταναστευτικό: «Όποιος πληρώνει περνάει τα σύνορα της Τουρκίας προς την ΕΕ»

Πυρ Κιλιτσντάρογλου για το μεταναστευτικό: «Όποιος πληρώνει περνάει τα σύνορα της Τουρκίας προς την ΕΕ»

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επικεφαλής του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Τουρκία έρχεται να ανατρέψει την προπαγάνδα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη στάση της Ελλάδας στο μεταναστευτικό ζήτημα.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στη Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έδειξε με το δάχτυλο το πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα και συνακόλουθα η Ευρώπη με το μεταναστευτικό και το προσφυγικό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, στην Τουρκία αυτή τη στιγμή ζουν τουλάχιστον 10 εκατομμύρια πρόσφυγες -από Συρία, Αφγανιστάν, Αφρική- και τα σύνορα της χώρας δεν ελέγχονται. Παράλληλα, όπως αποκάλυψε ο κ. Κιλιτσντάρογλου, όποιος μπορεί να πληρώσει τους λαθρέμπορους, μπορεί και να επιχειρήσει να περάσει τα σύνορα της Τουρκίας για να κατευθυνθεί προς την Ευρώπη.

Έτσι, καταρρίπτεται η προπαγάνδα του «Σουλτάνου» που παρουσιάζει την Ελλάδα ως υπεύθυνη για το μεταναστευτικό ενώ η Τουρκία, όπως αποκαλύπτει ο κ. Κιλιτσντάρογλου, είναι ξέφραγο αμπέλι και όποιος έχει χρήματα μπορεί να περάσει τα σύνορα. Ως τώρα, πάντως, δεν έχει υπάρξει αντίδραση στις δηλώσεις από την τουρκική κυβέρνηση.

Οι δηλώσεις Κιλιτσντάρογλου

Χαρακτηριστικά ο κ. Κιλιτσντάρογλου είπε: «Στην Τουρκία έχουμε τουλάχιστον 10 εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες. Ανάμεσά τους είναι Σύροι, Αφγανοί, Αφρικανοί. Η πλειοψηφία αυτών είναι από τη Συρία. Τα σύνορα μας έχουν μετατραπεί σε ξέφραγοι αμπέλι. Σήμερα αν δώσετε χρήματα, οι λαθρέμποροι μπορούν να σας φέρουν και να σας πάνε οπουδήποτε. Αυτή η κυβέρνηση δεν ελέγχει ούτε το κράτος, ούτε τα σύνορα. Τα σύνορα της Τουρκίας είναι ξέφραγο αμπέλι. Δίνετε χρήματα και μπορείτε να φέρετε οποιονδήποτε. Δίνετε χρήματα και αποφυλακίζετε οποιονδήποτε και τον πάτε στο εξωτερικό».

#ΚΙΛΙΤΣΝΤΑΡΟΓΛΟΥ #ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΡΕΤΖΕΠ_ΤΑΓΙΠ_ΕΡΝΤΟΓΑΝ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/IC1i3tV
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη