Νέα μέτρα: Η κυβέρνηση μιλάει για «μικρό καλάθι» και «χαμηλές προσδοκίες» στη ΔΕΘ

Νέα μέτρα: Η κυβέρνηση μιλάει για «μικρό καλάθι» και «χαμηλές προσδοκίες» στη ΔΕΘ

Στην εισήγησή του - λίγο πριν κλείσουν οι πόρτες για το υπουργικό συμβούλιο - ο Κυριάκος Μητσοτάκης φρόντισε να διευκρινίσει πως αποκλείεται «ένα τσουνάμι» νέων παροχών στη ΔΕΘ.

Μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της τοποθέτησής του στο υπουργικό συμβούλιο, όπου αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της ΕΕ για την ενεργειακή κρίση, στα οικονομικά μέτρα ανακούφισης των νοικοκυριών, ενώ παράλληλα έστρεψε τα «βέλη» του κατά της Τουρκίας και της Ρωσίας.

Πιο αναλυτικά, αναφορικά με τα μέτρα που θα εξαγγείλει στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως αυτά θα είναι «ζυγισμένα», καθώς η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει, αλλά οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι.

Συνεπώς, τα μέτρα μας θα είναι πάντα μετρημένα και χωρίς οι πρόσκαιρες ανάγκες να ναρκοθετούν τις εθνικές αναγκαιότητες.

Το λέω, γιατί ακούω ή διαβάζω - πάντα συμβαίνει αυτό ξέρετε πριν από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης - για ένα «τσουνάμι» επικείμενων παροχών, τα οποία συχνά δημιουργούν και ψεύτικες προσδοκίες, επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η δήλωση αυτή ερμηνεύεται αν λάβει κανείς υπόψη το πλαίσιο της επισκόπηση της πορείας της ελληνικής οικονομίας και των γραμμών άμυνας που έχει κρατήσει η κυβέρνηση, 

Όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, είναι κοινώς αποδεκτό πως όσο η Μόσχα θα χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο ως όπλο, τόσο η κρίση θα βαθαίνει.

Η Ελλάδα έχει κάνει πολλά και η κυβέρνηση θα συνεχίσει να κάνει ό,τι μπορεί, ωστόσο, αν δεν γίνει κάτι δραστικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κινδυνεύουν με κατάρρευση μεγάλες χώρες.

Η κρίση αυτή τόνισε, ο πρωθυπουργός, έχει κοινά χαρακτηριστικά με την πανδημία ως προς τις εν δυνάμει συνέπειές της για την οικονομία: «Δεν θα ενδώσουμε σε πιέσεις πέραν των ανώτατων ορίων που μας δίνει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το Υπουργείο Οικονομικών», τόνισε.

Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός είχε καταθέσει προτάσεις εδώ και πολλούς μήνες για την ανάγκη πλαφόν στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου και αποσύνδεσης της τιμής ηλεκτρικής ενέργειας από την τιμή του φυσικού αερίου. Αυτό που συζητά σήμερα η Ευρώπη, άλλωστε, η Ελλάδα το έχει εφαρμόσει σε εθνικό επίπεδο από τον Ιούλιο με τον Μηχανισμό που ανακτά τα κέρδη από τις εταιρείες στην πηγή για να τα επιστρέψει ως στήριξη στην κοινωνία.

#ΔΕΘ #ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ_ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ #ΝΕΑ_ΜΕΤΡΑ #ΑΚΡΙΒΕΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/3Y94XRQ
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη