-->

Νέα επίθεση Τσαβούσογλου: «Στην Ελλάδα δεν υπάρχει βούληση για επίλυση προβλημάτων στο Αιγαίο»

Νέα επίθεση Τσαβούσογλου: «Στην Ελλάδα δεν υπάρχει βούληση για επίλυση προβλημάτων στο Αιγαίο»

Την Ελλάδα έβαλε για μια ακόμη φορά στο στόχαστρο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατηγορώντας τη χώρα μας ότι δεν επιδεικνύει «πολιτική βούληση» για επίλυση των προβλημάτων.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου εκφώνησε την εναρκτήρια ομιλία στη 13η Διάσκεψη Πρέσβεων στην Άγκυρα.

Αντιδρώντας στον στρατιωτικό εξοπλισμό των νησιών που -όπως ισχυρίζεται- κάνει η Ελλάδα, ο Τσαβούσογλου έριξε επίσης «βολές» και στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη στάση που κρατά απέναντι στην Τουρκία.

«Συνεχίζουμε την πολιτική μας για την Ανατολική Μεσόγειο χωρίς συμβιβασμούς σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και την αρχή της ισότητας», είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Συνέχισε λέγοντας: «Στο Αιγαίο, θέλουμε τα αλληλένδετα προβλήματα να αντιμετωπιστούν ολιστικά, συνολικά, μόνιμα και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Ωστόσο, η Ελλάδα δεν μπορεί να δημιουργήσει τη βούληση για την επίλυση των προβλημάτων. Δεν εγκαταλείπει τις κακές της συνήθειες.

»Σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες, εξηγήσαμε και εξηγούμε στους συνομιλητές μας, ιδίως στον ΟΗΕ, ότι τα νησιά στις ακτές μας, τα οποία έχουν μη στρατιωτικό καθεστώς σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες, είναι οπλισμένα. Θα συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με αυτό το ζήτημα, το οποίο είναι κρίσιμης σημασίας για την ασφάλεια της χώρας μας».

Κατά την ομιλία του, ισχυρίστηκε ακόμη «ότι οι Έλληνες και οι Ελληνοκύπριοι επιχείρησαν να στείλουν εννέα φορές πλοία στην υφαλοκρηπίδα μας αλλά τους αποτρέψαμε».

Όσον αφορά στο Κυπριακό επανέλαβε ότι αν είναι να γίνουν διαπραγματεύσεις θα πρέπει να γίνουν μεταξύ δύο κρατών και αν υπάρξει κάποιος συμβιβασμός μεταξύ των δυο κρατών, τότε θα λυθούν τα μισά προβλήματα της Ανατολικής Μεσόγειου.

Για την προαναγγελθείσα έξοδο του Τουρκικού γεωτρητικού σκάφους «Abdulhamit Han» στην Ανατολική Μεσόγειο τόνισε ότι την Τρίτη 9 Αυγούστου θα πλεύσει στην ανοικτή θάλασσα.

Με πληροφορίες από Anadolu

#ΜΕΒΛΟΥΤ_ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΕΛΛΑΔΑ #ΑΙΓΑΙΟ #ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/OHmnJ7h
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->