Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ έχει «υπογραφή»

Αύγουστος. Μήνας ραστώνης, διακοπών και ξεκούρασης. Τα μπάνια του λαού… Όχι για εμάς. Για εμάς, τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, είναι η αρχή της ανεργίας, της επισφάλειας και της φτωχοποίησης των οικογενειών και του τόπου μας. 

Ύστερα από δέκα, είκοσι, τριάντα και πλέον χρόνια δουλειάς απολυθήκαμε. Χάσαμε τη δουλειά με την οποία ζούσαμε τις οικογένειές μας. Χάσαμε τη δουλειά με την οποία δίναμε τον τίμιο μόχθο μας για την προκοπή του τόπου μας. 

Γίναμε… δίμηνοι συμβασιούχοι σε ένα εργοστάσιο που ύστερα από 60 χρόνια σταμάτησε να λειτουργεί.  Εμείς οι βιομηχανικοί εργάτες,  η πρωτοπορία της εργατικής τάξης, εμείς που πιάναμε το χώμα και το κάναμε χρυσάφι γίναμε βορά σε όποιον δύναται να μας προσλάβει με σύμβαση για 5 μήνες! Μετά η επισφάλεια, η ανεργία, το χάος. 

Ναι η απόλυση μας έχει υπογραφή. Έχει την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Έχει την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών και συντοπίτη μας βουλευτή της ΝΔ κ. Σταϊκούρα, του υπουργού κ. Χατζηδάκη, του υπουργού κ. Σκρέκα που εισηγήθηκαν το σχέδιο, έχει την υπογραφή των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που φόρτωσαν την επιχείρηση με χρέη και κακοδιαχείριση. 

Ας μη γελιόμαστε. Εμείς απολυθήκαμε ομαδικά και το καμίνι της μεγαλύτερης επιχείρησης παραγωγής νικελίου στην Ευρώπη έσβησε.  

Τι θα κάνουμε;

Θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια; Θα αποδεχθούμε στωικά το σχέδιο που ετοίμασαν για μας, χωρίς εμάς;

Όχι και πάλι όχι. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα όπως κάναμε 30 μήνες τώρα. Όπως έκαναν οι προκάτοχοι μας στη δουλειά με τη μεγαλειώδη απεργία του 1977. Όπως κάνουν χιλιάδες εργαζόμενοι καθημερινά στη χώρα μας και στον κόσμο.

Άμεσα επανεξέταση του χαρακτήρα της επιχείρησης. 

Άμεσα σχέδιο επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ.

Τάκης Καραμέρης

Ο Τάκης Καραμέρης είναι εργαζόμενος στην ΛΑΡΚΟ και αντιπρόεδρος Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας

www.documentonews.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη