-->

Βασιλακόπουλος: Άνοιγμα σχολείων χωρίς μάσκες αλλά με αστερίσκο

Βασιλακόπουλος: Άνοιγμα σχολείων χωρίς μάσκες αλλά με αστερίσκο

Για τον τρόπο ο διαχείρισης του κορονοϊού που εξακολουθεί να απασχολεί ειδικούς και κυβέρνηση μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

 

Σύμφωνα με τον καθηγητή, αν και αναμένεται έξαρση μέσα στον χειμώνα του κορονοϊού, «καθώς είναι ένας αναπνευστικός ιός, δεν υπάρχει μετά το 'Όμικρον' κάποιο στέλεχος που να έχει προκύψει».

Σχετικά με τα σχολεία, ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι το άνοιγμα θα γίνει χωρίς μάσκες.

«Ωστόσο πρέπει να υπάρχει ένας αστερίσκος. Αν ένας εκπαιδευτικός ανήκει σε ευπαθή ομάδα, δεν του απαγορεύει κανείς να φοράει. Αν σε μια περιοχή της χώρας υπάρχει τοπική έξαρση, θα μπορούσε κανείς να συστήσει να υπάρχουν μάσκες. Θα πάμε σε στοχευμένα μέτρα, εκεί που υπάρχει το πρόβλημα».

Στους υπόλοιπους εσωτερικούς χώρους, όπως η εργασία, «είναι απίθανο να γίνει υποχρεωτική η χρήση. Αν υπάρχει νέο κύμα και αναγκαστούμε να βάλουμε τις μάσκες, θα το δούμε. Θα πρέπει να πάμε σε μια συνύπαρξη με τον ιό και αναπροσαρμογή των μέτρων».

Όσον αφορά τον εμβολιασμό, ο καθηγητής τόνισε στο MEGA, ότι όσοι έχουν κάνει την τέταρτη δόση μπορούν να κάνουν άφοβα και το επικαιροποιημένο εμβόλιο όταν αυτό γίνει διαθέσιμο.

#ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ #ΜΑΣΚΕΣ #ΣΧΟΛΕΙΑ #ΜΑΘΗΤΕΣ #ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/CrTu0qG
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->