-->

Γυναίκα έβαλε πωλητήριο για νησάκια στον κόλπο της Αλικαρνασσού και νότια της Καλύμνου (βίντεο)

Γυναίκα έβαλε πωλητήριο για νησάκια στον κόλπο της Αλικαρνασσού και νότια της Καλύμνου (βίντεο)

Μια γυναίκα έβαλε πωλητήριο σε μια τουρκική νησίδα που κατέχει στον κόλπο της Αλικαρνασσού αλλά και σε ένα ελληνικό νησάκι νότια της Καλύμνου.

Η γυναίκα, που έχει καταγωγή από την Κάλυμνο αλλά είναι κάτοικος της Κω, έβαλε μια αγγελία (facebook) για πώληση δύο νησίδων στο Αιγαίο, για τα οποία -όπως υποστηρίζει- κατέχει τίτλους ιδιοκτησίας.

Πρόκειται για την ελληνική νήσο Νερά, 0,456 τ. χλμ νότια της Καλύμνου καθώς και τη νήσο Ακρόνησος, στην είσοδο του λιμανιού της Αλικαρνασσού (Μπόντρουμ), που βρίσκεται περίπου 9 ν.μ ανατολικά της Κω και είναι μέρος της τουρκικής ριβιέρας, αποτελώντας προορισμό σκαφών αναψυχής.

Η κυρία Καλλιόπη Μαγκλή Μούγρου, κάτοικος της Κω και κληρονόμος του νησιού, αναφέρει πως «πουλάει» την τουρκική Αρκόνησο (εμβαδό 9 τ. χλμ) αλλά και την ελληνική νησίδα Νερά για τουριστική αξιοποίηση, αναψυχή αλλά και για … «εξόρυξη πετρελαίου», επισημαίνοντας πως προτιμάει αμερικανική εταιρεία.

Συγκεκριμένα η ανάρτηση αναφέρει πως, «Πωλούνται 2 Νησιά στο Αιγαίο Πέλαγος. 1) Νησί Αρκόνησος – Τουρκία, έξω από το Bodrum απέναντι από την Κω (Δωδεκάνησα, Ελλάδα) 2) Νησί Νερά Ελλάδα, δίπλα στην Κάλυμνο (Δωδεκάνησα, Ελλάδα). Διατίθεται για ξενοδοχεία, εστιατόρια τουριστική περιοχή και για εξόρυξη πετρελαίου (θα εκτιμηθεί πετρελαίου εταιρία Αμερικής). Έχω συμβόλαια, διαθήκη, τοπογραφικά και χαρτιά από Τουρκία από το 1922 από τον παππού μου που βρίσκονται και στην Μητρόπολη Καλύμνου. Συνάντηση για συζήτηση στην Κω, Δωδεκάνησα, Ελλάδα με δικηγόρο μου».

Ο δήμαρχος της Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης, επιβεβαιώνει πως όχι μόνο το σημερινό Karaada ανήκει στην οικογένεια Μαγκλή, αλλά πως υπάρχουν ακόμη δύο νησιά που έχουν ιδιοκτήτες από την Κάλυμνο, σύμφωνα με επίσημους οθωμανικούς τίτλους και καταχωρημένους στο κτηματολόγιο της περιοχής της Αλικαρνασσού πριν το 1923.

Δείτε το ρεπορτάζ του Mega:

#ΝΗΣΙΑ_ΑΙΓΑΙΟΥ #ΠΩΛΗΣΗ #ΓΥΝΑΙΚΑ #ΤΟΥΡΚΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Ji01kqf
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->