-->

Μεγάλο ενδιαφέρον για εντυπωσιακή και μυστηριώδη μέδουσα: Άγνωστη η ταυτότητά της (βίντεο)

Μεγάλο ενδιαφέρον για εντυπωσιακή και μυστηριώδη μέδουσα: Άγνωστη η ταυτότητά της (βίντεο)

Δύτης κατέγραψε εικόνες μιας μυστηριώδους μέδουσας στα ανοικτά των ακτών της Παπούα Νέας Γουινέας, προκαλώντας το έντονο ενδιαφέρον των ερευνητών!

 

Το βίντεο κατέγραψε ο Dorian Borcherds - ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της Scuba Ventures - και κάνει καταδύσεις στα ανοικτά των ακτών της Παπούας Νέας Γουινέας για περισσότερες από δύο δεκαετίες.

Όπως δήλωσε - και μεταφέρει η Guardian - είδε περίπου τρεις ή τέσσερις μέδουσες και εντυπωσιάστηκε από τις λεπτομέρειές τους και τον τρόπο με τον οποίο έμοιαζαν να κινούνται μέσα στο νερό.

Αναζητώντας απαντήσεις, έστειλε το υλικό στη σύζυγό του στη Νότια Αφρική, η οποία το ανέβασε στην εφαρμογή Jellyfish.

«Μόλις είδα τις εικόνες, ειλικρινά, με δυσκολία συγκράτησα τον ενθουσιασμό μου», σημείωσε εκείνη. «Σχεδόν έπεσα από την καρέκλα μου».

Η Gershwin πίστευε αρχικά ότι το υλικό ήταν η μυστηριώδης μέδουσα - Chirodectes maculatus - που  έχει παρατηρηθεί μόνο μία φορά στα ανοικτά των ακτών του μακρινό βόρειου Κουίνσλαντ, μετά από έναν κυκλώνα το 1997.

Τώρα, όμως, πιστεύει ότι το «υπέροχο» πλάσμα είναι ένα νέο είδος!

Ενώ η Gershwin είναι σίγουρη για τα ευρήματά της, η εργασία της για την ταξινόμηση των ειδών δεν έχει ακόμη υποβληθεί σε αξιολόγηση από ομοτίμους.

#ΜΕΔΟΥΣΑ #ΠΑΠΟΥΑ_ΝΕΑ_ΓΟΥΙΝΕΑ #ΔΥΤΗΣ #ΕΙΔΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/eRnr4gZ
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->