-->

«Πεινάω» -«Πήδα»: Κι όμως αυτό που μας έλεγαν μικροί έχει βάση και το αποδεικνύουν οι Ιάπωνες (βίντεο)

«Πεινάω» -«Πήδα»: Κι όμως αυτό που μας έλεγαν μικροί έχει βάση και το αποδεικνύουν οι Ιάπωνες (βίντεο)

«Μαμά πεινάω» λέγαμε όλοι όταν είμασταν μικροί, και η απάντηση τις περισσότερες φορές ήταν «Πήδα». Φυσικά σε μικρότερη ηλικία δεν καταλαβαίναμε τι απάντηση ήταν αυτή και φυσικά νευριάζαμε, όμως οι Ιάπωνες φαίνεται να ξέρουν ότι αυτός είναι όντως τρόπος για να σου κοπεί η όρεξη.

Η απάντηση «Πήδα» στη φράση «Πεινάω» είναι... επιστημονικά τεκμηριωμένη. Σύμφωνα με μελέτη της Σχολής Αθλητικών Επιστημών του ιαπωνικού Waseda University στην Ιαπωνία, το... χοροπήδημα μειώνει προσωρινά το αίσθημα της πείνας.

Η μελέτη καταπιάστηκε με το σκοινάκι αλλά και γενικότερα με τις ασκήσεις που εκτελούμε χρησιμοποιώντας το βάρος του σώματός μας, και έδειξε πώς τέτοιου είδους γυμναστική φαίνεται ότι ρυθμίζει καλύτερα την όρεξη σε σύγκριση με την άσκηση στο στατικό ποδήλατο.

Οι ερευνητές εξηγούν ότι «υπεύθυνες» για αυτό το φαινόμενο είναι οι ορμόνες που ρυθμίζουν την όρεξη, οι οποίες παράγονται από το στομάχι και τα έντερα.

Ειδικότερα η ορμόνη γκρελίνη, που απελευθερώνεται όταν αρχίζει η πείνα, φαίνεται να μειώνεται καθώς κινούμε τη μάζα του σώματός μας πάνω-κάτω, δηλαδή όταν χοροπηδάμε.

{https://www.youtube.com/watch?v=sZCk3KqP2ec}

{https://www.youtube.com/watch?v=-PE4nLROBng}

Σύμφωνα και με έρευνα από το menshealth.com, αν πεινάς και κάνεις 3 σετ από 10 λεπτά χοροπήδημα ή σκοινάκι, εκτός του ότι θα χάσεις και βάρος, θα σου μειωθεί η αίσθηση πείνας για τουλάχιστον 15 λεπτά, σε σχέση πάντα με το να κάθεσαι σε κάποιον καναπέ.

#ΑΣΚΗΣΕΙΣ #ΠΕΙΝΑ #ΙΑΠΩΝΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/s72CIbV
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->