Η συγγραφέας του «Χάρι Πότερ» δέχθηκε απειλές επειδή υποστήριξε τον Ρούσντι - «Μην ανησυχείς, θα είσαι η επόμενη»

Η συγγραφέας του «Χάρι Πότερ» δέχθηκε απειλές επειδή υποστήριξε τον Ρούσντι - «Μην ανησυχείς, θα είσαι η επόμενη»

Μήνυμα ότι «θα είναι η επόμενη» δέχτηκε η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, η οποία είχε εκφράσει ανοιχτά τη στήριξή της στον Σαλμάν Ρούσντι για την επίθεση που δέχτηκε στη Νέα Υόρκη.

H Βρετανίδα Τζ. Κ. Ρόουλινγκ που γνώρισε παγκόσμια αναγνώριση με τα βιβλία του Χάρι Πότερ δέχτηκε απειλές επειδή εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για την επίθεση εις βάρος του Salman Rushdie - Ο συγγραφέας δέχτηκε επίθεση από 24χρονο εξτρεμιστή

«Αυτή τη στιγμή νιώθω απαίσια. Μακάρι να γίνει καλά».

Η συγγραφέας ωστόσο δε συνάντησε μόνο σχόλια που συντάσσονται μαζί της. Ήρθε αντιμέτωπη με σχόλια μίσους και απειλές τα οποία μάλιστα μοιράστηκε εκ νέου δημόσια εκθέτοντας το προφίλ του ανθρώπου που την απείλησε. Ζήτησε μάλιστα από το Twitter και στήριξη έναντι στην απειλή.

{https://twitter.com/jk_rowling/status/1558438465284481024?s=20&t=91HnXKTPN0sLyO7FR6WdZw}

Ο Σαλμάν Ρουσντί δέχτηκε επίθεση κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Ιδρύματος Τσοτόκουα στη Νέα Υόρκη από τον 24χρονο Χάντι Ματάρ από το Φέιρβιου του Νιου Τζέρσεϊ.

«Το άτομο που ευθύνεται για την επίθεση χθες, ο Χάντι Ματάρ, κατηγορείται πλέον επίσημα για απόπειρα δολοφονίας δεύτερου βαθμού [δηλαδή εκ προθέσεως] και επίθεση δεύτερου βαθμού», δήλωσε ο εισαγγελέας της κομητείας Τσοτόκουα, Τζέισον Σμιντ. Ο συγγραφέας νοσηλεύεται διασωληνωμένος και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

#ΧΑΡΙ_ΠΟΤΕΡ #ΑΠΕΙΛΕΣ #ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/c48F0gS
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη