Πόλεμος νεύρων από την Τουρκία με το γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν», πού βρίσκεται τώρα (βίντεο)

Πόλεμος νεύρων από την Τουρκία με το γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν», πού βρίσκεται τώρα (βίντεο)

 Η Άγκυρα φαίνεται ότι έχει επιδοθεί σε ένα παιχνίδι τακτικής και έναν «πόλεμο» νεύρων με το γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν».

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν» πλέει στα ανοιχτά της Ανατολικής Μεσογείου. 

Οι Τούρκοι είχαν προαναγγείλει την έξοδο του ερευνητικού για τις 9 Αυγούστου. Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, είχε δηλώσει ότι το γεωτρύπανο θα κάνει έρευνες «εντός των τουρκικών θαλασσίων περιοχών ευθύνης».

Ωστόσο το πλέον αναβαθμισμένο τεχνολογικά (7ης γενιάς) και τελευταίο στη σειρά από τα τέσσερα αντίστοιχα πλοία που έχει η Τουρκία, με στόχο την πραγματοποίηση ερευνών στο θαλάσσιο χώρο, βρίσκεται στα ανοιχτά της Ανατολικής Μεσογείου από χθες, δηλαδή δέκα μέρες νωρίτερα από την ημερομηνία που είχε εξαγγελθεί αρχικά (σ.σ. αυτή της 9ης Αυγούστου) από πλευράς του Υπουργείου Ενέργειας της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Marine Traffic, το «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν» απέπλευσε από το λιμάνι Tasuku της Τουρκίας με κατεύθυνση νοτιοδυτικά, κινούμενο σε απόσταση περίπου 15-20 μιλίων από το λιμάνι.

Από την πλευρά τους οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα και παρακολουθούν στενά όλο αυτό που συμβαίνει με το τουρκικό γεωτρύπανο.

Δείτε το ρεπορτάζ του Mega:

#ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ #ΤΟΥΡΚΙΚΟ #ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ_ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ #ΠΛΟΙΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/4NmB8kU
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη