Πόλεμος στην Ουκρανία: Σοϊγκού και Γκουτέρες συζήτησαν για την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σοϊγκού και Γκουτέρες συζήτησαν για την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια

Η ασφαλής λειτουργία του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια στην Ουκρανία αποτέλεσε το αντικείμενο επικοινωνίας που είχαν ο Σεργκέι Σοϊγκού με τον Αντόνιο Γκουτέρες. 

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες συνομίλησαν τηλεφωνικά για την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού στη Ζαπορίζια, που τελεί υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού στη νότια Ουκρανία.

«Ο Σεργκέι Σοϊγκού είχε τηλεφωνικές διαπραγματεύσεις με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, σε σχέση με τις συνθήκες για μια ασφαλή λειτουργία του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια», δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωση.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας Σοϊγκού και Γκουτέρες συζήτησαν επίσης πρωτοβουλίες για να διευκολυνθούν οι συνθήκες για τις εξαγωγές ρωσικών τροφίμων και λιπασμάτων, προσθέτει το ρωσικό υπουργείο στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι το εργοστάσιο στη Ζαπορίζια αποτέλεσε στόχο βομβαρδισμών.

#ΖΑΠΟΡΙΖΙΑ #ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ_ΣΤΑΘΜΟΣ #ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ #ΟΥΚΡΑΝΙΑ #ΑΝΤΟΝΙΟ_ΓΚΟΥΤΕΡΕΣ #ΟΗΕ #ΡΩΣΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/A3q1i4B
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη