-->

Καπραβέλος: «Μαζί με τα ανταμώματα ο κορονοϊός έκανε το μεγαλύτερο... πανηγύρι»

Καπραβέλος: «Μαζί με τα ανταμώματα ο κορονοϊός έκανε το μεγαλύτερο... πανηγύρι»

«Ανεπίτρεπτο» χαρακτήρισε το γεγονός των 50 θανάτων ανά ημέρα από επιπλοκές του κορoνοϊόυ «όντας εξασθενημένος ο ιός», ο διευθυντής της Β' ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

Σύμφωνα με τον Νίκο Καπραβέλο «ήταν ανεπίτρεπτο το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια αυτού του 6ου κύματος, ο ιός, όντας εξασθενημένος, χωρίς να διαθέτει την ορμή των παραλλαγών Άλφα και Δέλτα, να προκαλεί 50 θανάτους την ημέρα.

Είναι καταστροφικό το γεγονός ότι φτάσαμε τους τουλάχιστον 1.000 θανάτους ανά μήνα μέσα στο καλοκαίρι, πρόκειται για το χειρότερο καλοκαίρι της πανδημίας. Μαζί με τα πανηγύρια και τα ανταμώματα που έλειπαν για 2,5 χρόνια, ο κορονοϊός έκανε το μεγαλύτερο πανηγύρι».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στο grtimes, «το 6ο κύμα της πανδημίας είναι πλέον σε ύφεση, αλλά βρισκόμαστε μπροστά στο 7ο κύμα. Πρέπει ωστόσο να πάρουμε τα μέτρα μας και να προλάβουμε το επόμενο "τσουνάμι" και όχι να πάρουμε τα μέτρα μας, αφού έρθει το επόμενο "τσουνάμι"».

Τι είπε για το άνοιγμα των σχολείων

Στο πλαίσιο αυτό, ο διευθυντής της Β' ΜΕΘ του «Παπανικολάου» σημείωσε ότι «δε γίνεται να κάνουμε τα ίδια λάθη με αυτά που κάναμε το καλοκαίρι, όπως η ακραία χαλάρωση των μέτρων. Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, δηλαδή αν χρειάζονται έλεγχοι και μάσκες, τότε αυτά να γίνουν».

Επιπλέον, όπως είπε, εξίσου σημαντικό είναι και το ζήτημα του εμβολιασμού. «Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, είναι πλέον απροστάτευτη, καθώς ο εμβολιασμός με την τρίτη δόση πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο. Πρέπει λοιπόν έγκαιρα η Πολιτεία να ανακοινώσει το πρόγραμμα του εμβολιασμού με την 4η δόση για όλες τις ηλικίες που το χρειάζονται και αυτό να ισχύσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο».

#ΝΙΚΟΣ_ΚΑΠΡΑΒΕΛΟΣ #ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ #ΘΑΝΑΤΟΙ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/eWmxOPL
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->