-->

Ο Τζανάκης «βλέπει» ήσυχο Σεπτέμβριο με λίγα κρούσματα - Οι συμβουλές για τα σχολεία

Ο Τζανάκης «βλέπει» ήσυχο Σεπτέμβριο με λίγα κρούσματα - Οι συμβουλές για τα σχολεία

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μίλησε για την πορεία της πανδημίας, το επικαιροποιημένο εμβόλιο και τους φόβους για νέο κύμα από το φθινόπωρο, αλλά και το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία.

«Αυτή τη στιγμή πρέπει να επιδιώξουμε να λήξει η επιδημιολογική έξαρση. Θα έχουμε ήσυχο Σεπτέμβριο, εκτός και εάν, εκτός απροόπτου, μας έρθει κάποια έκπληξη, πράγμα που είναι πάρα πολύ δύσκολο, τόσο βραχυπρόθεσμα να έχουμε μία αλλαγή, επομένως θα έχουμε έναν καλό Σεπτέμβριο, κυρίως για τους άνω των 70 ετών», ανέφερε μεταξύ άλλων στο Mega ο κ. Τζανάκης.

Όλοι όσοι έχουν προβλήματα πρέπει να προσέξουν καθότι ο ιός παροξύνει τα συνοδά τους νοσήματα με αποτέλεσμα αυτή η αποδιοργάνωση να προκαλεί ακόμα πρόβλημα ή την εισαγωγή στο νοσοκομείο», ανέφερε αρχικά ο κ. Τζανάκης.

«Τα κρούσματα θα είναι κάτω από 10.000 για μέρες, και θα έχουμε και κάτω από 5.000 κρούσματα. Οι εισαγωγές θα περιοριστούν στις 100 και λιγότερες. Ο κύριος πανδημικός δείκτης που ενοχλεί είναι οι θάνατοι, οι οποίοι είναι περίπου 30-40, δυστυχώς είναι θάνατοι υπερηλίκων, πάνω από 85 ετών», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με όσους αποδίδουν όλα τα είδη θανάτων στα εμβόλια, ο κ. Τζανάκης ήταν κατηγορηματικός, λέγοντας: «Είναι φαινόμενο παραπληροφόρησης. Οι θάνατοι αυτοί συμβαίνουν κάθε χρόνο. Οι στατιστικές δίνουν ότι η πλεονάζουσα θνησιμότητα στην Ελλάδα από κορονοϊό, παραμένει χαμηλή σε σχέση με όλη την Ευρώπη».

«Η επιστροφή των εκδρομέων και όλων μας στην καθημερινότητά μας σηματοδοτεί και μεγάλη μείωση των κοινωνικών επαφών μας και αυτό θα έχει θετική επίδραση στην μείωση των πανδημικών δεικτών.

Άρα, η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία θα είναι σε μία σχετικά «φορμαρισμένη» διαδικασία καθημερινότητας, στην οποία μπορούμε να παρέμβουμε με ήπιο τρόπο, για παράδειγμα, με συμβουλευτικά πρωτόκολλα, απευθυνόμενα προς τους γονείς, προς τα σχολεία, για τον αερισμό των σχολείων, με συσκευές αντισηψίας και τα διαλύματα που πρέπει να πλένουν τα παιδιά τα χέρια τους, να τους κάνουν self test», ανέφερε σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων.

Τα παιδιά πρέπει να τα αφήσουμε χωρίς μάσκες στα σχολεία. 'Έχουμε πλέον σχέση με τον ιό μη θανατηφόρα. Εάν μία περιοχή ξεπεράσει έναν συγκεκριμένο αριθμό επιδημιολογικού φορτίου, τότε ίσως να πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα», κατέληξε ο κ. Τζανάκης.

#ΝΙΚΟΣ_ΤΖΑΝΑΚΗΣ #ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ #ΣΧΟΛΕΙΑ #ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/U49nxer
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->