Στα ύψη οι μισθοί των «επιτελικών» του ΕΦΚΑ

Στα ύψη οι μισθοί των «επιτελικών» του ΕΦΚΑ

Αυξημένες είναι οι νέες αποδοχές του Διοικητή του e-ΕΦΚΑ και των Υποδιοικητών σύμφωνα με υπουργική απόφαση που πήρε ΦΕΚ. Ειδικότερα προβλέπεται ότι ο διοικητής του e-ΕΦΚΑ θα λάβει 7.500 ευρώ μικτά κάθε μήνα από 4.000 ευρώ μικτά που παίρνει σήμερα και οι Υποδιοικητές του e-ΕΦΚΑ θα λάβουν 7.000 ευρώ μικτά κάθε μήνα.

Οι νέοι ιδιαίτερα αυξημένοι μισθοί, σχεδόν διπλάσιοι για τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ εντάσσονται στο νέο μοντέλο διακυβέρνησης που προβλέπει ο νόμος για τον εκσυγχρονισμό του e-ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα λοιπόν με πηγές του e-ΕΦΚΑ ο μισθός του Διοικητή δεν μπορεί να είναι μικρότερος από τους μισθούς των γενικών διευθυντών που θα στελεχώσουν τον Οργανισμό το επόμενο διάστημα. Οι νέες αποδοχές όπως αναφέρουν είναι χαμηλές σε σχέση με το τι ισχύει στον ιδιωτικό τομέα για διευθυντές σε οικονομικά τμήματα ή σε τμήματα πληροφορικής μεγάλων εταιρειών.

Ειδικότερα τον Οκτώβριο θα προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη του 60%-70% των θέσεων γενικών διευθυντών και διευθυντών του νέου οργανογράμματος του ΕΦΚΑ που προβλέπει 13 γενικές διευθύνσεις, 63 διευθύνσεις ,12 υποδιευθύνσεις και 291 τμήματα.

Τα στελέχη της αγοράς που θα αναλάβουν θέσεις γενικών διευθυντών στον ΕΦΚΑ θα αμείβονται με 7.000 ευρώ μεικτά μηνιαίως, ποσό που προκαλεί αντιδράσεις, καθώς ο μισθός των γενικών διευθυντών του Δημοσίου σε γενικές γραμμές δεν ξεπερνάει τα 3.000 ευρώ μεικτά.

Η επιλογή διευθυντών και γενικών διευθυντών θα γίνει από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με 3ετείς συμβάσεις με δυνατότητα ανανέωσης άπαξ, με διαφανείς διαδικασίες και ειδικό σύστημα πρόσθετων ανταμοιβών με βάση στόχους.

Παράλληλα θα γίνουν προσλήψεις 30 με 40 ατόμων για την στελέχωση της Εταιρείας Ακινήτων του e-ΕΦΚΑ για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ που θα υπόκειται σε αυστηρό πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης με αυξημένα εχέγγυα διαφάνειας και λογοδοσίας, αλλά και δυνατότητα αξιοποίησης των καλών πρακτικών του ιδιωτικού τομέα για τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου ακινήτων που θα διαθέτει.

Είναι ενδεικτικό ότι ο Φορέας διαθέτει 400 ακίνητα σε όλη τη χώρα, συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω του 1 δις ευρώ και τουλάχιστον το 20% -που αφορά ακίνητα μεγάλης αξίας- μένει τελείως αναξιοποίητο, με αποτέλεσμα την απώλεια πόρων και προσόδων για το ασφαλιστικό σύστημα.

Εκτός από τον τομέα των ακινήτων και των προμηθειών, οι νέοι γενικοί διευθυντές θα καλύψουν σίγουρα τον τομέα της πληροφορικής και των επικοινωνιών, των οικονομικών υπηρεσιών, των εισφορών, των ελέγχων, των τεχνικών υπηρεσιών και στέγασης και τον τομέα στρατηγικής και ανάπτυξης.

Για τους μισθούς του Διοικητή και των υποδιοικητών το ΦΕΚ προβλέπει: "Καθορίζουμε τις μικτές μηνιαίες αποδοχές του Διοικητή, των Υποδιοικητών και του επικεφαλής της Μονάδας Εσωτερικών Ερευνών του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.), ως εξής:

α) Διοικητής, στο 90% των μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του Προέδρου του Αρείου Πάγου όπως αυτές ορίζονται με τον εκάστοτε μισθολογικό νόμο για τις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών και προσδιορίζονται με την παρ. 3 του άρθρου 28 του ν. 4354/22015.

β) Υποδιοικητές, στο 85% των μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του Προέδρου του Αρείου Πάγου όπως αυτές ορίζονται με τον εκάστοτε μισθολογικό νόμο για τις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών και προσδιορίζονται με την παρ. 3 του άρθρου 28 του ν. 4354/2015.

γ) Επικεφαλής της Μονάδας Εσωτερικών Ερευνών στο 72% των μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του Προέδρου του Αρείου Πάγου όπως αυτές ορίζονται με τον εκάστοτε μισθολογικό νόμο για τις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών και προσδιορίζονται με την παρ. 3 του άρθρου 28 του ν. 4354/22015.

Η απόφαση αυτή ισχύει από την ημερομηνία δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκτός από την περ. (γ) αυτής που ισχύει από την ημερομηνία διορισμού σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ' αρ. 32089/ 4-4-2022 υπουργική απόφαση (Υ.Ο.Δ.Δ. 277). Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως".

Το σχετικό ΦΕΚ:

#ΕΦΚΑ #ΜΙΣΘΟΙ #ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ #ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Zl2KXrQ
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη