-->

Ανησυχία Βασιλακόπουλου: «Κάθε έξι μήνες έχουμε μία νέα μετάλλαξη»

Ανησυχία Βασιλακόπουλου: «Κάθε έξι μήνες έχουμε μία νέα μετάλλαξη»

Στην πορεία του κορονοϊού και στις μεταλλάξεις που θα δούμε αναφέρθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

 

«Μόνο μία χώρα στον κόσμο είναι που έχει επικρατήσει ο "Κένταυρος" και αυτή είναι η Ινδία. Η Ινδία είχε μία ιδιαιτερότητα, είχε ένα μεγάλο κύμα του στελέχους Delta. Στις χώρες που εμφανίστηκε ο Κένταυρος και είχε επικρατήσει η Όμικρον, όπως και στη χώρα μας, για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν φαίνεται να επικρατεί τελικά. Όταν εμφανίζεται ένα νέο στέλεχος, δεν σημαίνει ότι υποχρεωτικά θα επικρατήσει σε όλες τις χώρες. Έχουμε δει στελέχη ισχυρά που δεν έχουν επικρατήσει σε πολλές χώρες» ανέφερε αρχικά o Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Τι είναι ο «Κένταυρος»

«Ο Κένταυρος είναι μία υποπαραλλαγή του Όμικρον 2. Εμείς είχαμε και την όμικρον και την όμικρον 2, αλλά και την Ο4 και Ο5. Έχει λίγο "λιγότερο" χώρο για να επικρατήσει. Όποιος έχει περάσει την όμικρον έχει μεγαλύτερη ανοσία και μπορεί να προστατευθεί και από την όμικρον 2. Αυτό που έχουμε δει στην πανδημία έως τώρα είναι ότι κάθε 6 μήνες, βγαίνει ένα νέο στέλεχος που μας απασχολεί πραγματικά και κάνει κάποιο νέο κύμα. Πιθανώς να μας κάνει και κάτι τέτοιο στο μέλλον, αλλά θα είμαστε πολύ πιο έτοιμοι τότε» δήλωσε στο MEGA. 

Εισαγωγές στα νοσοκομεία 

«Η αλήθεια είναι ότι κάθε φορά που ο ιός κάνει ένα ενδημικό κύμα, οι συνέπειες που έχει μικραίνουν. Έχουμε πάρα πολλά κρούσματα, ωστόσο οι εισαγωγές στα νοσοκομεία μειώθηκαν, όπως και οι θάνατοι, γιατί η ανοσία του πληθυσμού αυξάνεται», συμπλήρωσε.

«Ο συνδυασμός των επικαιροποιημένων εμβολίων θα περιλαμβάνει πληροφορία έτσι ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το Ο4 και το Ο5. Χθες η Pfizer έδωσε ένα εμβόλιο για έγκριση. Το εμβόλιο αυτό θα είναι πιο κοντά στις Ο4 και Ο5, ενώ το εμβόλιο που είχαμε στην αρχή είχε φτιαχτεί για τα πρώτα στελέχη. Το εμβόλιο είναι ισχυρό για την βαριά νόσο και τον θάνατο» είπε.

#ΘΕΟΔΩΡΟΣ_ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ #ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ #ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/eumYa0g
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->