-->

Τουρκική προβοκάτσια: Διαψεύδει η Αθήνα ότι ελληνικοί S-300 «λόκαραν» τουρκικά F-16

Τουρκική προβοκάτσια: Διαψεύδει η Αθήνα ότι ελληνικοί S-300 «λόκαραν» τουρκικά F-16

Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ το επεισόδιο συνέβη στις 23 Αυγούστου, δυτικά της Ρόδου, στα 10.000 πόδια, όταν S-300 «λόκαραν» τουρκικά F-16, χαρακτηρίζοντάς το «εχθρική ενέργεια» στο πλαίσιο των κανόνων εμπλοκής του ΝΑΤΟ.

 

«Παρά την εχθρική ενέργεια τα αεροπλάνα ολοκλήρωσαν την προγραμματισμένη αποστολή τους και επέστρεψαν ασφαλή στις βάσεις τους» αναφέρει η Hurriyet επικαλούμενη πηγές από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Ελληνικές στρατιωτικές πηγές διαψεύδουν τους τουρκικούς ισχυρισμούς σημειώνοντας πως ουδέποτε ενεργοποιήθηκαν οι S-300 την ημέρα και ώρα που αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ενώ τονίζουν πως εκείνη την ημέρα δεν διεξάγονταν καμία Νατοϊκή άσκηση.

Aυτή ωστόσο δεν είναι η πρώτη προβοκάτσια από πλευρά της Τουρκίας. Η πρώτη αφορούσε δήθεν παρενόχληση τουρκικών F-16 κατά τη διάρκεια πτήσης αμερικανικών βομβαρδιστικών στα πλαίσια αποστολής του ΝΑΤΟ με το ελληνικό υπουργείο Άμυνας να διαψεύδει κατηγορηματικά τις διαρροές αυτές.

Σύμφωνα με την Dailysabah «η Ελλάδα συνεχίζει να στοχεύει επίμονα τις αποστολές του ΝΑΤΟ για να αυξήσει τις εντάσεις και το τελευταίο επεισόδιο αποδεικνύει ότι η Ελλάδα είχε σχεδιάσει την κίνηση».

Τα τουρκικά δημοσιεύματα καταλήγουν ότι αυτή η συμπεριφορά δεν συμβαδίζει με το πνεύμα της συμμαχίας του ΝΑΤΟ και θέτει σε σημαντικό κίνδυνο την ασφάλεια των πτήσεων.

 

#ΤΟΥΡΚΙΑ #ΑΘΗΝΑ #ΝΑΤΟ #ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ_ΑΜΥΝΑΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/9pJcKq6
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->