Συναγερμός στην Αγγλία: Αδειάζουν τα ράφια του σουπερ μαρκετ από εμφιαλωμένα νερά, SOS και για τον ποταμό Τάμεση

Συναγερμός στην Αγγλία: Αδειάζουν τα ράφια του σουπερ μαρκετ από εμφιαλωμένα νερά, SOS και για τον ποταμό Τάμεση

Συστάσεις στους βρετανούς για λογική χρήση νερού δημιούργησε πανικό με ρους πολίτες να αδειάζουν τα ράφια με εμφιαλωμένα νερά και τα σουπερ μάρκετ να βάζουν όρια στον αριθμό αγορών.

Έντονη ανησυχία επικρατεί στη Μεγάλη Βρετανία λόγω της ξηρασίας, με αποτέλεσμα ο κόσμος να αδείαζει τα ράφια των σούπερ μάρκετ από εμφιαλωμένο νερό, ενώ υπάρχουν οδηγίες για περιορισμό του ντουζ στα τέσσερα λεπτά, αλλά και για πότισμα με χρησιμοποιημένο νερό μπάνιου.

Tην Παρασκευή κηρύχθηκε ξηρασία στη μισή Αγγλία, η πρώτη από το 2018, αν και αυτή τερματίστηκε γρήγορα από τη δυνατή βροχόπτωση. Παρά την απειλή για καταρρακτώδεις βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα, μεγάλο μέρος της νότιας Αγγλίας είναι απίθανο να δει σημαντικές βροχές μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Καθώς η Μεγάλη Βρετανία βιώνει θερμοκρασίες υψηλότερες από περιοχές της Καραϊβικής την Παρασκευή, ένα κατάστημα Aldi στο Λονδίνο δημοσίευσε αφίσες που περιορίζουν τους πελάτες σε από τρία έως πέντε μπουκάλια πόσιμο νερό το καθένα εν μέσω πανικού στις αγορές. Το κατάστημα αργότερα κατέβασε τις προκηρύξεις.

Η επίσημη ανακοίνωση ξηρασίας δεν ενεργοποιεί αυτόματα νομικά όρια στη χρήση νερού στις οκτώ περιοχές της Αγγλίας που αναφέρονται, αλλά θα ασκήσει μεγαλύτερη πίεση σε περισσότερες εταιρείες ύδρευσης για να απαγορεύσουν στους πελάτες τους σωλήνες ύδρευσης και τα μηχανήματα ψεκασμού. Το πλύσιμο των αυτοκινήτων με κουβάδες νερό από τη βρύση θα μπορούσε σύντομα να τεθεί εκτός νόμου.

Εάν δεν βρέξει τις επόμενες εβδομάδες, θα μπορούσε επίσης να απαγορευτεί σε εκατομμύρια πολίτες να πλένουν οχήματα, κτήρια και παράθυρα. Θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε συρρίκνωση της κατανάλωσης νερού για τα νοικοκυριά.

Στους Βρετανούς έχουν πει να ρίχνουν νερό μπάνιου στα φυτά, να περιορίζουν το ντους σε τέσσερα λεπτά, να βάζουν λιγότερο νερό στον βραστήρα, να πλένουν μόνο πολλά ρούχα στα πλυντήρια ρούχων και να βάζουν το πλυντήριο πιάτων το πολύ μία φορά την ημέρα.

Πολλά μεγάλα σουπερμάρκετ έλαβαν ήδη τα δικά τους προληπτικά μέτρα: «Τα μπουκάλια νερού είναι σε περιορισμένο αριθμό, επιτρέπονται μόνο 5 ανά πελάτη».

SOS για τον Τάμεση, λόγω της ξηρασίας

Χαρακτηριστικό της κατάστασης, οι εικόνες που καταγράφονται σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Πλέον πρέπει κάποιος να περπατήσει για πάνω από 15 χιλιόμετρα από τη στερεμένη πηγή του Τάμεση ώστε τελικά να καταφέρει να βρει νερό και να δει το δεύτερο μεγαλύτερο ποταμό της χώρας να ρέει.

O Άλισντεϊρ Νόουλς από την οργάνωση για την προστασία τον ποταμών (Rivers Trust) δήλωσε στον Independent ότι «η ιδέα του να μπορείς να περπατάς για χιλιόμετρα πάνω σε ένα ποτάμι κλωτσώντας σκονισμένες πέτρες – στη Βρετανία – είναι σοκαριστική».

#ΑΓΓΛΙΑ #ΝΕΡΟ #ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ #ΣΟΥΠΕΡ_ΜΑΡΚΕΤ #ΤΑΜΕΣΗΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/AHGJgh7
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη