ΠΑΟΚ - Λαμία 1-0

H Λαμία έδωσε ωραία μάχη και είχε τις δικές τις καλές στιγμές στην Τούμπα, αλλά ο πιο ώριμος ΠΑΟΚ πήρε τελικά δύσκολα το τρίποντο χάρη σε γκολ του Κούρτιτς στο 43' - Επεισόδιο του Σιμόν με συνεργάτη του Λουτσέσκου και γενική σύρραξη στο 91'.

Μόνο χαμηλό δεν αποδείχθηκε το εμπόδιο της Λαμίας για τον ΠΑΟΚ που πήρε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς χάρη στην καλοδουλεμένη κομπίνα στις στημένες φάσεις και το γκολ με την κεφαλιά του Γιάσμιν Κούρτιτς.

Ο «Δικέφαλος» παρέμεινε αήττητος, έφτασε τις τρεις νίκες (όλες εντός έδρας) στο πρωτάθλημα και είναι στο -2 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό πριν ταξιδέψει την ερχόμενη Κυριακή στο Ηράκλειο για να αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ.

Επιστροφή Βιεϊρίνια, τέταρτη φορά βασικός ο Ολιβέιρα

Με την επιστροφή τους στην Τούμπα, οι «ασπρόμαυροι» του Ραζβάν Λουτσέσκου μπήκαν στο γήπεδο με μοναδικό στόχο την κατάκτηση των τριών βαθμών. Ο Ρουμάνος τεχνικός είχε δείξει από τις προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα ότι ετοίμαζε κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με τα προηγούμενα τρία παιχνίδια.

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια επέστρεψε στο αριστερό άκρο της άμυνας, αντί του Μάριου Τσαούση, ενώ ο Νέλσον Ολιβέιρα πήρε για πρώτη φορά φέτος φανέλα βασικού στην κορυφή της επίθεσης του ΠΑΟΚ. Για τον Πορτογάλο επιθετικό ήταν μόλις η τέταρτη φορά (σε 13 συμμετοχές) που βρισκόταν στο αρχικό σχήμα του «Δικεφάλου», η προηγούμενη ήταν στα πλέι οφ της περσινής σεζόν κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Με δεδομένο το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του Άντρια Ζίβκοβιτς, φανέλα βασικού πήρε ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ενώ ο Λουτσέσκου διατήρησε σταθερά το κεντρικό δίδυμο της άμυνας (Ίνγκασον, Κουλιεράκης) και την τριάδα των εσωτερικών μέσων (Ντάντας, Κούρτιτς, Αουγκούστο).

Διαβασμένη η Λαμία, έβαλε δύσκολα στον ΠΑΟΚ

Ο Τζανλούκα Φέστα διάβασε καλά το παιγνίδι του ΠΑΟΚ και τοποθέτησε ψηλά στο γήπεδο τους έντεκα της Λαμίας, με την πίεση να φέρνει αποτελέσματα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης.

Με το γνωστό αργό μοτίβο της κατοχής της μπάλας οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου, που συμπλήρωσε 100 αγώνες πρωταθλήματος στον «ασπρόμαυρο» πάγκο, προσπαθούσαν μπας και γίνουν κάπως απειλητικοί για την εστία του Σαράνοφ. Η ανάπτυξη γινόταν με ορθολογικό τρόπο, αλλά αυτό δεν αρκούσε για να ξεκλειδώσει την άμυνα των φιλοξενούμενων. Μ’ άλλα λόγια; Μάταιος κόπος…

Ένας Ντάντας προσπαθούσε μόνος του…

Αν εξαιρέσει κάποιος την επιμονή και τη διάθεση του Ντάντας να παίζει γρήγορα και κάθετα (έτσι βγήκε και η μοναδική καλή στιγμή με τον Νάρεϊ στο 23ο λεπτό) δεν υπήρχε άλλος παίκτης του ΠΑΟΚ που να ξεχωρίζει, με τον 21χρονο Πορτογάλο να είναι αυτός που σταμάτησε την προσπάθεια του Σλίβκα στην επικίνδυνη φάση της Λαμίας από την εξαιρετική ενέργεια του Τσιλούλη, κι αυτός που απείλησε με την σέντρα του να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Σαράνοφ.

Ο «Δικέφαλος» είχε σοβαρά ζητήματα στο αριστερό άκρο του, Βιεϊρίνια και Μπίσεσβαρ έχαναν μονίμως τους αντιπάλους τους, στον άξονα το δίδυμο Κούρτιτς-Αουγκούστο ήταν εκτός παιγνιδιού, το ίδιο και ο Ολιβέιρα, ένας Ντάντας δεν μπορούσε να φέρει την Άνοιξη…

Ο Κούρτιτς έλυσε το γόρδιο δεσμό

Όλα αυτά μέχρι την στιγμή που ο Γιάσμιν Κούρτιτς έλυσε και πάλι τον γόρδιο δεσμό. Όχι με κάποια στημένη μπάλα, αλλά με το κεφάλι από μια στατική φάση (κόρνερ του Νάρεϊ), γράφοντας στο 43ο λεπτό το 1-0. Μια φάση δουλεμένη και βγαλμένη από τα… τεφτέρια του βοηθού του Λουτσέσκου, Κριστιάνο Μπάτσι, ο οποίος θα μας απασχολούσε ξανά στο φινάλε της αναμέτρησης.

Ο ΠΑΟΚ παρότι ήταν μπροστά στο σκορ παρέμενε προβλέψιμος και αρκετά προβληματικός στο κομμάτι της ανάπτυξης. Με την συμπλήρωση μιας ώρας ο Λουτσέσκου έκανε τρεις μαζεμένες αλλαγές, αν μπορούσε θα έκανε κι άλλες τόσες, βγάζοντας τους Μπίσεσβαρ, Ολιβέιρα και Αουγκούστο, τρεις παίκτες ωσεί παρόντες στο γήπεδο. Λίγο αργότερα ο Σβαμπ πήρε τη θέση του σκόρερ Κούρτιτς, με τους «ασπρόμαυρους» να συνεχίζουν στο ίδιο χαμηλό τέμπο να ψάχνουν το δεύτερο γκολ που θα κλείδωνε το τρίποντο.

Ο μόνος που συνέχιζε να παλεύει και να προσπαθεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις στο τρίτο κομμάτι του αντιπάλου ήταν ο Τιάγκο Ντάντας, ωστόσο οι ενέργειες του Πορτογάλου μέσου δεν είχαν αντίκρισμα. Οι συμπαίκτες του, όπως ο Νάρεϊ, χαλούσαν κάθε καλή ενέργεια.

Ο κακός χαμός στο φινάλε!

Ο Φέστα βλέποντας το ταμπλό να δείχνει «1-0» έριξε κι άλλον επιθετικό (Γιακουμάκη) για τα τελευταία δέκα λεπτά. Η Λαμία βγήκε μπροστά, τα αίματα άναψαν στους πάγκους των δύο ομάδων με πρωταγωνιστές Καρυπίδη και Καζναφέρη (αμφότεροι είδαν την κίτρινη κάρτα) το παιγνίδι χάλασε στις καθυστερήσεις στη φάση με τον Σιμόν να σπρώχνει έναν άνθρωπο στον πάγκο του ΠΑΟΚ και τον βοηθό του Λουτσέσκου, Κριστιάνο Μπάτσι, να τον σπρώχνει και να τον ρίχνει κάτω.

Στις καθυστερήσεις των… καθυστερήσεων ο «Δικέφαλος» είδε τον Ντόμινικ Κοτάρσκι να τραυματίζεται και στη θέση του κάτω από τα δοκάρια να κάθεται ο Στέφαν Σβαμπ, καθώς είχαν γίνει και οι πέντε αλλαγές από τον Λουτσέσκου.

MVP: Με διαφορά ο Τιάγκο Ντάντας ήταν ο πολυτιμότερος και ο ποδοσφαιριστής που ξεχώρισε σαν τη μύγα μες το γάλα για τον χτεσινό ΠΑΟΚ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Πολύ καλή εμφάνιση για τα 70 λεπτά που αγωνίστηκε ο Τσιλούλης, εξαιρετικός ο δεξιός μπακ Γκοράνοφ

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Αλήθεια, ο Ντάγκλας Αουγκούστο θέλει να ανανεώσει με τέτοιες εμφανίσεις;

Η ΓΚΑΦΑ: Ο ΠΑΟΚ για ένα ακόμα εντός έδρας παιγνίδι «έπαιξε με τη φωτιά» και χάρη στον Κοτάρσκι δεν το πλήρωσε ακριβά στο τέλος. Η αυτοθυσία του Κροάτη στις καθυστερήσεις έσωσε την ομάδα του, αλλά ο ίδιος κατέληξε εκτός γηπέδου με τον Σβαμπ να κάθεται κάτω από τα δοκάρια στο φινάλε.

ΤΟ «ΣΤΡΑΓΑΛΙ»: Ο Πέτρος Τσαγκαράκης (ΕΠΣ Χανίων) όσα γεγονότα και φάσεις δεν είχε να διαχειριστεί στην κανονική ροή του αγώνα, τα βρήκε μπροστά του στις καθυστερήσεις με τις αψιμαχίες ανάμεσα στους πάγκους των δύο ομάδων χάνοντας τον έλεγχο.\

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ έκανε το «3 στα 3» στην Τούμπα, με πολύ κόπο και πολύ άγχος, για άλλη μια φορά, κρατώντας μόνο την κατάκτηση των τριών βαθμών και τίποτα άλλο απέναντι σε μια αξιόμαχη Λαμία, που είχε τις στιγμές της.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Βιεϊρίνια (77’ Τσαούσης), Ντάντας, Κούρτιτς (70’ Σβαμπ), Αουγκούστο (63’ Φ. Σοάρες), Νάρεϊ, Μπίσεσβαρ (62’ Α. Ζίβκοβιτς), Ολιβέιρα (63’ Τόμας).

Λαμία (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Κορνέζος, Γκοράνοφ, Αντέτζο, Σιμόν, Τζανδάρης, Μπεχαράνο (83’ Γιακουμάκης), Σλίβκα, Ντε Βινσέντι (58’ Ασκόφσκι), Τσιλούλης (68’ Μαρμεντίνι), Μανούσος (58’ Μποάκιε).

www.gazzetta.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη