-->

Εξεταστική Επιτροπή: Αποχώρησαν από τη συνεδρίαση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ25 καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις συγκάλυψης

eurokinissi

Μετωπική σύγκρουση  της αντιπολίτευσης με την κυβέρνηση είχαμε στην εξεταστική για τις παρακολουθήσεις στην Βουλή, σχετικά με τις κλητεύσεις μαρτύρων.

Αποχώρησαν από τη συνεδρίαση οι βουλευτές μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και του ΜέΡΑ25 με αφορμή τη διαφωνία που προέκυψε με τους βουλευτές της πλειοψηφίας για τον κατάλογο των προσώπων που θα πρέπει να κληθούν να καταθέσουν στην Εξεταστική Επιτροπή η οποία διερευνά την υπόθεση παρακολούθησης του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη.

Υπενθυμίζεται πως η επιτροπή αποφάσισε να καλέσει προς κατάθεση τους 4 διοικητές της ΕΥΠ από το 2012 μέχρι σήμερα, δηλαδή οι κ.κ. Δραβίλλας, Ρουμπάτης, Κοντολέων και Δεμίρης, τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο, τον επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελο Μπίνη, τους νόμιμους εκπρόσωπους των εταιρειών intelexa και Krikel, καθώς και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατέθεσαν προτάσεις για κλήση περισσότερων προσώπων μεταξύ αυτών και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και υπουργών της κυβέρνησης.

Η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιαγκούλη εξερχόμενη από τη συνεδρίαση κατήγγειλε την κυβερνητική πλειοψηφία για μεθοδεύσεις συσκότισης λέγοντας πως «η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να συγκαλύψει το σκάνδαλο της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, σχεδίασε και υλοποίησε ένα δεύτερο σκάνδαλο, αυτή τη φορά μέσα στη Βουλή. Το σκάνδαλο της συγκάλυψης. Σε αυτό το σκάνδαλο ζήτησαν μάλιστα να συμπράξουν και να το νομιμοποιήσουν οι βουλευτές όλων των κομμάτων. Συνένοχοι εμείς δεν θα γίνουμε.

Η Νέα Δημοκρατία έφτασε στο σημείο να μην αποδεχθεί κανέναν ουσιαστικό μάρτυρα, ούτε καν τον ανιψιό του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, που αποπέμφθηκε από τον ίδιο ως πολιτικά υπεύθυνος της ΕΥΠ, ούτε καν τον παρακολουθούμενο δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη, ούτε τους προτεινόμενους από το ΚΚΕ μάρτυρες για τις τηλεφωνικές υποκλοπές στο τηλεφωνικό του κέντρο, πρόσωπα των οποίων οι μαρτυρίες είναι απαραίτητες για την εύρεση της αλήθειας. Ομερτά και βαθύ σκοτάδι, αντί για το άπλετο φως που υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή».

Αυτή την ώρα, οι δύο βουλευτές - μέλη της Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιαγκούλη και Δημήτρης Μπιάγκης, συνοδευόμενοι και από τον αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο ζήτησαν και ενημερώνουν τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα.

Για εργαλειοποίηση του θέματος των υποκλοπών και για δημιουργία εντυπώσεων προκειμένου "να στήσουν ένα φτηνό επικοινωνιακό show σε βάρος της έρευνας" κατηγορεί η Νέα Δημοκρατία τον ΣΥΡΙΖΑ και ΤΟ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

"ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι μοναδική τους επιδίωξη ήταν να εργαλειοποιήσουν ένα σοβαρό ζήτημα που έχει σχέση με τη λειτουργία των θεσμών προκειμένου να στήσουν ένα φτηνό επικοινωνιακό show σε βάρος της έρευνας" αναφέρει συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία, η οποία ξεκαθαρίζει ότι "δεν θα τους ακολουθήσει".

Προσθέτει ότι "είναι λυπηρό, που κόμματα της αντιπολίτευσης σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα επιλέγουν τη δημιουργία εντυπώσεων, επιμένοντας σε κραυγές αντί για επιχειρήματα" και καταλήγει:

"Η Νέα Δημοκρατία δεν θα τους ακολουθήσει. Ας μείνουν «αγκαλιά» ο ένας με τον άλλο ακολουθώντας αντιθεσμικές συμπεριφορές αποχώρησης αντί για επί της ουσίας συζήτηση μέσω των κοινοβουλευτικών διαδικασιών".

Για προσπάθεια «επιβολής ομερτά» ώστε «να μην αποκαλυφθούν και άλλες πτυχές της παρακρατικής του σπείρας», κατηγορεί τον πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σε ανακοίνωση της η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει ότι ο κ. Μητσοτάκης που στο διάγγελμά του στις 8 Αυγούστου, μετά τις παραιτήσεις των Γρ. Δημητριάδη και Π. Κοντολέοντα, έλεγε ότι «στη Δημοκρατία μας δεν επιτρέπεται να υπάρχουν σκιές», «συνεχίζει να κρύβει τα πάντα στο σκοτάδι, μήπως και διασωθεί».

Ειδικότερα καταλογίζει στον πρωθυπουργό ότι:

«-Αρνείται να καταργήσει την τροπολογία για την ΑΔΑΕ που δεν επιτρέπει την ενημέρωση των πολιτών εφόσον έχει υπάρξει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών τους για λόγους εθνικής ασφάλειας.

- Αρνείται το αίτημα του κ. Ανδρουλάκη να διαβιβαστεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο φάκελος της παρακολούθησής του.

- Οι πρώην εκλεκτοί του επικαλούνται αντισυνταγματικά το απόρρητο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, που είναι αρμόδια να ελέγχει την ΕΥΠ.

- Η κ. Μπακογιάννη απειλεί δημοσίως με δέκα χρόνια φυλακή όποιον τολμήσει να μιλήσει και σπάσει την ομερτά.

- Στην Εξεταστική επικαλούνται ξανά το απόρρητο και η πλειοψηφία της ΝΔ παίρνει την πρωτοφανή απόφαση να μη διανέμονται καν τα πρακτικά των συνεδριάσεων στα μέλη της.

- Και σήμερα αποκαλύπτεται ότι η ΕΥΠ έχει καταστρέψει τους φακέλους Ανδρουλάκη - Κουκάκη, κάτι που συνιστά εγκληματική πράξη συγκάλυψης πολιτικών αλλά και ποινικών ευθυνών των εμπλεκομένων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να επιβάλλει ομερτά για να μην αποκαλυφθούν και άλλες πτυχές της παρακρατικής του σπείρας» και υπογραμμίζει ότι «η ενοχή του είναι δεδομένη, αυτό που μένει είναι να απαλλαγεί η χώρα από το πιο βρώμικο σύστημα εξουσίας που γνώρισε από τη Μεταπολίτευση και μετά».

To «όλα στο φως» του πρωθυπουργού για το σκάνδαλο των υποκλοπών που τον βαρύνει, κράτησε, όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο, όσο το προσεκτικά σκηνοθετημένο διάγγελμα και η passive-aggressive αγόρευσή του στη Βουλή», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του σχετικά με την εξεταστική το ΜέΡΑ25.

«Η πρεμιέρα της Εξεταστικής Επιτροπής συνοδεύτηκε από όλες τις παθογένειες του υπαρκτού Μητσοτακισμού: επιβολή ερμητικής αδιαφάνειας, συνοδευόμενη από μαφιόζικου τύπου απειλές εκ μέρους της κ. Μπακογιάννη για το πόσα ακριβώς χρόνια φυλακή περιμένουν όποιον μάρτυρα επιχειρήσει να ρίξει το υπεσχημένο «άπλετο φώς» στην δυσώδη υπόθεση», σημειώνει το ΜέΡΑ25 και καταλήγει:

«Η όλη υπόθεση του σκανδάλου υποκλοπών και η διαχείρισή της σηματοδοτούν το θάνατο της Δημοκρατίας από τα χέρια του υπερσυγκεντρωτικού πρωθυπουργού της. Ένα νέο πολίτευμα αναδύεται, με ηγεμόνα του την Μητσοτάκης Α.Ε.: η «Ομερταπολίτευση»».

#ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ #ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ #ΒΟΥΛΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Dt3jIn1
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->