Βασίλισσα Ελισάβετ: 3.000 πολύτιμοι λίθοι κοσμούν το «Αυτοκρατορικό Στέμμα»

Βασίλισσα Ελισάβετ: 3.000 πολύτιμοι λίθοι κοσμούν το «Αυτοκρατορικό Στέμμα»

Τις εντυπώσεις έχει κλέψει το αστραφτερό μωβ στέμμα που βρίσκεται πάνω στο φέρετρο της Βασίλισσας Ελισάβετ.

 

Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά στέμματα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας με ανεκτίμητη αξία, το οποίο κοσμούν 3.000 πολύτιμοι λίθοι, ανάμεσα στους οποίους 2.868 διαμάντια, 273 μαργαριτάρια, 17 ζαφείρια, 11 σμαράγδια και 5 ρουμπίνια.

Το αυτοκρατορικό στέμμα, κατασκευάστηκε το 1937 για τη στέψη της Βασιλιάς Γεωργίου ΣΤ' και τον πατέρα της Ελισάβετ και σχεδιάστηκε για να είναι ελαφρύτερο και να εφαρμοστεί καλύτερα από το στέμμα που αντικατέστησε – το οποίο χρονολογούσε πίσω στην εποχή της Βασιλίσσης Βικτωρίας.

Το 2018 η βασίλισσα Ελισάβετ είχε αστειωθεί σχετικά με το βάρος του στέμματος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν μπορεί να κοιτάξει προς τα κάτω και να διαβάσει τον λόγο της, αλλά θα πρέπει να σημάνει τον λόγο, προκειμένου να μην σπάσει τον λαιμό της. Για να καταλήξει: «Υπάρχουν κάποια μειονεκτήματα στα στέμματα, αλλά κατά τα άλλα είναι αρκετά σημαντικά πράγματα».

{https://twitter.com/FionaAdorno/status/1571831347492319233}

Το ρουμπίνι του Μαύρου Πρίγκιπα

Ένας πολύτιμος λίθος του στέμματος, πάντως, που ξεχώριζε η Βασίλισσα Ελισάβετ είναι ένα μεγάλο κόκκινο ρουμπίνι γνωστό ως Black Prince's Ruby. Η ιστορία αυτού του ρουμπινιού φτάνει πίσω στο 1415 και τον Βασιλιά Χένρι Ε' που λέγεται ότι το φόρεσε στη Μάχη του Αζινκούρ, κατά τη διάρκεια του Εκατονταετούς Πολέμου.

{https://twitter.com/ancientorigins/status/1570502994558603265}

#ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ_ΕΛΙΣΑΒΕΤ #ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ #ΡΟΥΜΠΙΝΙ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/ZqdUAs9
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη