Αλλάζουν όλα στους λογαριασμούς ρεύματος: Μεγαλύτερη επιδότηση έως τις 300 κιλοβατώρες, ποιοι θα παίρνουν έξτρα μπόνους

Αλλάζουν όλα στους λογαριασμούς ρεύματος: Μεγαλύτερη επιδότηση έως τις 300 κιλοβατώρες, ποιοι θα παίρνουν έξτρα μπόνους

Νέο μοντέλο επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος εγκαινιάζει από τον Οκτώβρη η κυβέρνηση προκειμένου να επιδοτηθούν με επιπλέον χρήματα όσοι πετύχουν εξοικονόμηση ενέργειας άνω του 15%.

Η κυβέρνηση σβήνει και γράφει συνεχώς, βάζει όλες τις παραμέτρους στο τραπέζι και εξετάζει όλα τα ενδεχόμενο. 

Αυτό που αλλάζει είναι ότι η επιδότηση θα δίνεται ανάλογα με την κατανάλωση. Οι παροχές θα χωρίζονται σε κλιμάκια ανάλογα με την ενέργεια που καταναλώνουν και κάθε κλιμάκιο θα περιλαμβάνει ένα εύρος κατανάλωσης, ας πούμε το 1ο κλιμάκιο έως 300Kwh, το 2ο από 300Kwh έως 600Kwh κ.ο.κ ανάλογα με τον αριθμό των κλιμακίων που θα επιλεγούν. Εξυπακούεται ότι χαμηλότερη κατανάλωση σημαίνει υψηλότερη επιδότηση.

Η επιδότηση επίσης δεν αναμένεται να είναι η ίδια κάθε μήνα καθώς η τιμή του φυσικού αερίου έχει τεράστιες αυξομειώσεις ακόμη και μέσα στην ίδια ημέρα. Άρα κάθε μήνα θα ανακοινώνονται επικαιροποιημένες επιδοτήσεις των κλιμακίων ανάλογα με την πορεία της τιμής του φυσικού αερίου.

Ταυτόχρονα εισάγεται κι ένα μπόνους επιδότησης για όσους πετυχαίνουν εξοικονόμηση ενέργειας σε σχέση με πέρυσι. Οι έως τώρα πληροφορίες λένε ότι το μπόνους θα δίνεται στις περιπτώσεις εξοικονόμησης 15%. Μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται είναι το μπόνους που θα δίνεται να είναι η «προβιβασμός» στην αμέσως επόμενη κλίμακα επιδότησης.

Σε ένα σενάριο 3 κλιμακίων για παράδειγμα, αν ένα νοικοκυριό βάση κατανάλωσης τεθεί στο κλιμάκιο με την χαμηλότερη επιδότηση, το 3ο, να λαμβάνει τελικά την επιδότηση του αμέσως επόμενου κλιμακίου, του 2ου, εφόσον πετύχει το στόχο εξοικονόμησης.

#ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ_ΡΕΥΜΑΤΟΣ #ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ #κιλοβατώρες


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/ydkervo
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη