-->

$ok={Accept !} $days={7}

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6974115759

Κεραμέως: «Έρχονται» 30 κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα τον Νοέμβρη (βίντεο)

Κεραμέως: «Έρχονται» 30 κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα τον Νοέμβρη (βίντεο)

Συνέντευξη από την Νέα Υόρκη, παραχώρησε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ενόψει της Συνόδου του ΟΗΕ όπου η Ελλάδα «πρωταγωνιστεί» στις συζητήσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης. 

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, η υπουργός Παιδείας σχολίασε τον ρόλο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας (ΟΠΠΙ), τα επεισόδια στο ΑΠΘ, τον τρόπο που η ελληνική εκπαίδευση «φιλοδοξεί» να περάσει στην ψηφιακή εποχή αλλά και τις δηλώσεις Τσίπρα στην ΔΕΘ. 

«Τέρμα» οι έκνομες ενέργειες - Η ΟΠΠΙ θα βάλει «τάξη»

Αναφερόμενη στην παρέμβαση της αστυνομίας στα ΑΕΙ και τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο η υπουργός Παιδείας είπε ότι η ΟΠΠΙ μπορεί να επεμβαίνει όπως ακριβώς το κάνει σε οποιοδήποτε άλλο δημόσιο χώρο.

«Υπάρχουν και άλλες παρεμβάσεις όπως η ελεγχόμενη είσοδος που ξεκινάει και οι ομάδες προστασίας, τα οποία είναι συμπληρωματικά μέτρα, που στόχο έχουν να αποκτήσουν τα ΑΕΙ το ακαδημαϊκό περιβάλλον που τους αρμόζει».

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις από μεγάλη μερίδα φοιτητών και εκπαιδευτικών η κ. Κεραμέως υποστήριξε ότι «είναι φυσιολογικό να υπάρχουν αντιδράσεις γιατί πάμε να σπάσουμε κάποια στερεότυπα, να παρεισφρήσουμε σε ένα χώρο που ήταν συνώνυμο να υπάρχουν έκνομες ενέργειες. Είμαστε απολύτως αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μπροστά και επιτέλους τα πανεπιστήμιά μας να έχουν το ακαδημαϊκό περιβάλλον που τους αρμόζει».

Απαντώντας για τη χρήση βίας από τις δυνάμεις της αστυνομίας και τη χρήση κρότου λάμψης σε περιθώριο της συναυλίας που έγινε στο ΑΠΘ η κ. Κεραμέως είπε ότι «είναι σκηνές που προφανώς όλους μας προβληματίζουν. Ωστόσο, γίνεται μια συστηματική προσπάθεια για να μπει ένα τέλος σε όλες αυτές τις έκνομες ενέργειες».

Έτσι θα γίνει ο ψηφιακός μετασχηματισμός της εκπαίδευσης

«Η Ελλάδα ηγείται όλων των κλιμακίων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης. Έχω αναλάβει επικεφαλής της θεματικής αυτής μαζί με την Σιγκαπούρη, για λογαριασμό όλων των χωρών μελών του ΟΗΕ», δήλωσε η υπουργός Παιδείας.

Μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ για το τι ακριβώς αφορά ο ψηφιακός μετασχηματισμός η κ. Κεραμέως διευκρίνισε ότι πρόκειται για τρόπους με τους οποίους θα αξιοποιηθούν ψηφιακά εργαλεία προκειμένου να εμπλουτιστεί η εκπαίδευση.

«Δεν έχει να κάνει με την αντικατάσταση της δια ζώσης εκπαίδευσης, μέσω της τηλεκπαίδευσης. Δεν είναι αυτός ο στόχος. Στόχος είναι πώς θα εμπλουτίσουμε τη δια ζώσης εκπαίδευση με νέα ψηφιακά εργαλεία (π.χ. διαδραστικοί πίνακες) όπως οι ψηφιακές πλατφόρμες με ανοικτά δεδομένα, με εκπαιδευτικό υλικό χρήσιμο σε όλους», συμπλήρωσε η υπουργός Παιδείας.

Το Νοέμβριο έρχονται 30 κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα 

Αναφερόμενη στο θέμα της διασύνδεσης των ελληνικών πανεπιστημίων με αμερικανικά πανεπιστήμια και στο πώς μπορεί να επωφεληθούν οι Έλληνες σπουδαστές δήλωσε ότι τον Νοέμβριο «έρχονται στη χώρα μας πάνω από 30 κορυφαία Αμερικανικά Πανεπιστήμια, είτε για να συνάψουν νέες συνεργασίες είτε να εμβαθύνουν υπάρχουσες συνεργασίες».

Τα επεισόδια στο ΑΠΘ

Επιστρέφοντας στην ελληνική πραγματικότητα και στα επεισόδια που έγιναν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο ΑΠΘ με αφορμή την έναρξη της δραστηριότητας της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας εντός του χώρου του πανεπιστημιακού ιδρύματος η κ. Κεραμέως σχολιασε τα εξής:

«Πριν έρθει στα πράγματα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είχαμε δεκάδες περιστατικά έκνομων ενεργειών στα πανεπιστήμια. Πλέον αυτές είναι πολύ λίγες. Οι Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων έρχονται να ενισχύσουν περαιτέρω τις προσπάθειες που κάνουμε για να αποδώσουμε το ακαδημαϊκό περιβάλλον στους μαθητές, στους καθηγητές, στο προσωπικό των ΑΕΙ. Η πρώτη ρύθμιση ήταν η αποκατάσταση του Ασύλου στην πραγματική του έννοια».

Ο Αλέξης Τσίπρας και η ΔΕΘ 

Μιλώντας στις «Συνδέσεις» και στις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στην 86η ΔΕΘ για την Παιδεία η κ. Κεραμέως υποστήριξε ότι «όσο ήταν πρωθυπουργός δεν έκανε ούτε μία πρόσληψη σχολιάζοντας ότι το παλιό «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» ωχριά μπροστά στο τωρινό. Δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την ελεύθερη είσοδο των μαθητών στα πανεπιστήμια ως άκριτο λαϊκισμό.

Δείτε την συνέντευξη της Νίκης Κεραμέως στην ΕΡΤ: 

 

#ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ #ΕΛΛΑΔΑ #ΑΜΕΡΙΚΗ #ΝΕΑ_ΥΟΡΚΗ #ΚΕΡΑΜΕΩΣ #ΟΠΠΙ #ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/8ljHmQg
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->