Γιάννης Σαρακιώτης: Το Νοσοκομείο Λαμίας υποβαθμίζεται μεθοδικά και συνειδητά από την Ν.Δ. εδώ και 3 χρόνια


Στις κινητοποιήσεις του Σωματείου των Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και των Κέντρων Υγείας της Φθιώτιδας βρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, υποστηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους και διατρανώνοντας την αντίδρασή του απέναντι στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του μεγαλύτερου νοσηλευτικού ιδρύματος της Στερεάς Ελλάδας. Στο περιθώριο της παρουσίας του ο Βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Φθιώτιδα δήλωσε τα εξής:


«To Νοσοκομείο Λαμίας υποβαθμίζεται μεθοδικά και συνειδητά από την Ν.Δ. εδώ και 3 χρόνια. Σήμερα βρισκόμαστε στο πλευρό όλων των εργαζομένων, των ιατρών, του νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού προκειμένου να στηρίξουμε το δίκαιο αίτημα της ουσιαστικής ενίσχυσης της δομής. Η πανδημία του κορονοϊού μπορεί να μην απασχολεί τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ως κεντρικό θέμα, αλλά βρίσκεται ακόμη εδώ και σε ερώτημα που είχα απευθύνει προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Πλεύρη για το πώς αυτή θα αντιμετωπιστεί όταν η Πνευμονολογική κλινική από επτά γιατρούς που είχε τα προηγούμενα χρόνια, σήμερα έχει έναν, δεν έλαβα καμία απάντηση. Όπως δεν έλαβα καμία απάντηση σε κοινοβουλευτική παρέμβαση που είχα κάνει για τα ζητήματα του Ακτινολογικού, του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) και την ουσιαστική αποψίλωση του Νοσοκομείου Λαμίας».


Επιπροσθέτως, ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε και στο ζήτημα των υγειονομικών που τελούν σε καθεστώς αναστολής εργασίας, μέτρο της Κυβέρνησης της Ν.Δ., που όπως επεσήμανε έχει άκρως εκδικητικό και τιμωρητικό χαρακτήρα. Σημειώνεται ότι, για το θέμα αυτό η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και ο ίδιος έχουν προβεί σε πολλές παρεμβάσεις ζητώντας την άμεση επανένταξή τους στο σύστημα υγείας. Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση δεν πίστεψε ποτέ και δεν πιστεύει στη δημόσια υγεία και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, υλοποιώντας πολιτικές που εκχωρούν τμηματικά υπηρεσίες υγείας προς τον ιδιωτικό τομέα, ενώ όπως επεσήμανε οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για το κοινωνικό κράτος και το Εθνικό Σύστημα Υγείας, συνιστούν το μόνο μέσο που μπορεί να το απεγκλωβίσει από την κωματώδη κατάσταση στην οποία το έχει οδηγήσει η ιδεοληψία, η έλλειψη πολιτικής βούλησης και η αδιαφορία της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. 



Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη