Είναι επίσημο: Έρχονται στην Ελλάδα 40 γερμανικά τεθωρακισμένα σε αντικατάσταση αυτών που θα στείλουμε στην Ουκρανία

Είναι επίσημο: Έρχονται στην Ελλάδα 40 γερμανικά τεθωρακισμένα σε αντικατάσταση αυτών που θα στείλουμε στην Ουκρανία

Την επικύρωση της ελληνογερμανικής συμφωνίας για την αντικατάσταση όσων τεθωρακισμένων στείλει η Αθήνα στο Κίεβο, με νέα άρματα από το Βερολίνο, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

Σε συνέχεια της απόφασης του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και η Γερμανίδα ομόλογός του Κριστίνε Λάμπρεχτ, συμφώνησαν για την παραχώρηση 40 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης BMP-1 από την Ελλάδα στην Ουκρανία.

Τα συγκεκριμένα άρματα μάχης θα αντικατασταθούν από 40 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης MARDER, που θα παραχωρηθούν από τη Γερμανία στην Ελλάδα.

Τα τεθωρακισμένα που θα σταλούν από τη χώρα μας είναι παλιά τεθωρακισμένα. Ο ουκρανικός στρατός διαθέτει ήδη τεθωρακισμένα αυτού του τύπου, επομένως δεν απαιτείται αποστολή εκπαιδευτών στην Ουκρανία.

Με τη νέα αποστολή όπλων η υπουργός Άμυνας και ο καγκελάριος απαντούν στην εντεινόμενη κριτική σύμφωνα με την οποία η Γερμανία στηρίζει υπερβολικά διστακτικά την Ουκρανία.

#ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ #ΓΕΡΜΑΝΙΑ #ΕΛΛΑΔΑ #ΟΥΚΡΑΝΙΑ #ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/nyp3BYs
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη