Σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα: Νέα σχέση με τους πολίτες και οι 6 προτεραιότητες που θέτει ο Τσίπρας στην ΔΕΘ

Σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα: Νέα σχέση με τους πολίτες και οι 6 προτεραιότητες που θέτει ο Τσίπρας στην ΔΕΘ

Όλα έτοιμα για την ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ. Στις 8 μ.μ. ξεκινάει η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. 

Πηγές από το ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, τόσο λόγω της απροθυμίας της για την έκρξη της ακρίβειας όσο και όπως αναφέρουν από το πρωτοφανές σκάνδαλο παρακρατικής πρακτικής με τις υποκλοπές πολιτικών αντιπάλων και δημοσιογράφων και την εξόφθαλμη επιχείρηση συγκάλυψής του.

Σε λίγη ώρα ο Αλέξης Τσίπρας αναβαίνει στο βήμα της ΔΕΘ και σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινώσει ένα κοστολογημένο και ολιστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δημιουργία μιας σχέσης εμπιστοσύνης με τους πολίτες, να βελτιωθεί η ζωή τους και να αποκατασταθούν όσο το δυνατόν περισσότερες αδικίες.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγες, «απέναντι σε μία κυβέρνηση και έναν Πρωθυπουργό που αδυνατεί όχι μόνο να κατανοήσει αλλά ακόμα και να ακούσει τα προβλήματα των πολιτών, που αδιαφορεί για τα αδιέξοδά τους και έχει τη λογική πως «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει», ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα δείξει συγκεκριμένα, προγραμματικά αλλά και οραματικά τι σημαίνει προοδευτική διακυβέρνηση. 

Η έμφασή του θα επικεντρωθεί στον κόσμο της εργασίας, τους ελεύθερους επαγγελματίες, συνταξιούχους, τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, τις γυναίκες και τη νέα γενιά. Προφανώς, ιδιαίτερη μέριμνα θα υπάρχει εκτός από τους ασθενέστερους και για την αποκατάσταση αδικιών για τη μεσαία τάξη, που βλέπει τις διαψεύσεις των υποσχέσεων Μητσοτάκη να διαδέχεται η μία την άλλη και την ζωή τους να γίνεται διαρκώς και πιο δύσκολη. Ενώ αντίστοιχα, στο πλαίσιο της δικαιότερης κατανομής των βαρών, θα προβλέπονται και εμβληματικές δράσεις αναδιανομής.

Κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας θα παραθέσει έξι εθνικές προτεραιότητες για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και την προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει την επομένη των εκλογών με την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, όποτε και αν αυτές γίνουν. Έξι εθνικές προτεραιότητες που αποτελούν πλήρως επεξεργασμένες προγραμματικές δεσμεύσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι οποίες θα αποτελέσουν και τη βάση προγραμματικών συγκλίσεων. 

Οι έξι εθνικές προτεραιότητες

1. Αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, με δραστική μείωση των λογαριασμών μέσα από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, των τιμών στα καύσιμα και τρόφιμα.

2. 2. Ενίσχυση του εισοδήματος και δικαιότερη φορολογία για μισθωτούς, συνταξιούχους, εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες.

3. Στήριξη του κοινωνικού κράτους με την ανάκτηση της εργασίας, ένα νέο ισχυρό ΕΣΥ, νέα γερά θεμέλια στη δημόσια Παιδεία και κοινωνικές πολιτικές για ΑΜΕΑ

4. Παραγωγική Ανασυγκρότηση με ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής και έμφαση σε ΑΠΕ, ιδιοπαραγωγή (μοντέλο prosumer), στοχευμένα προγράμματα για ΟΤΑ, μικρές επιχειρήσεις, αγρότες και βιομηχανίες, καθώς και δημόσιο πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα.

5. Ισχυρό Δημοκρατικό Κράτος με μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη και την ΕΥΠ

6. Απάντηση στη δημογραφική πρόκληση με στήριξη της γυναίκας στην εργασία, της μητέρας, κοινωνικές πολιτικές για το παιδί, ειδικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης και πλαίσιο για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών.

#ΣΥΡΙΖΑ #ΤΣΙΠΡΑΣ #ΔΕΘ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/cef3j1B
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη